Vad är Marine Collagen?

Marine collagen är ett material som härrör från ämnet hittats på fisk skalor. Det har använts i stor omfattning i Japan under många år som ett naturligt komplement. Personer som använder marina kollagen hävdar att det har olika fördelar, som omfattar friskare ben och hud.

Anledningen kollagen produkter är så populära är att en ökad kollagen kan göra att kroppen kan fungera mer effektivt. Collagen produktion är avgörande för frisk hud, hår, ben och leder. Sänkta nivåer av kollagen är särskilt påfallande i huden eftersom huden förlorar sin elasticitet och blir utsatt för hängande med åldern. Vissa människor väljer produkter med kollagen i dem för att hjälpa huden blir fastare och mjukare. Ofta vitamin beslutsfattare sätta kollagen i med vitaminer som en extra bonus för hud, hår och naglar. Eftersom marina kollagen har blivit vida känd i hud produkter, fler människor vänder sig till denna naturligt ämne för sina påstådda anti-aging fördelar. Medan utseende och konsistens av huden delvis bestäms av genetik, vissa skadliga faktorer påverkar en persons hud som miljögifter, kost och rökning. Vissa konsumenter tycker använder marina kollagen kan hjälpa dem att minska tecken på åldrande och minska de negativa effekterna av toxiner. Det är möjligt att köpa marina kollagen i olika former inklusive gel kapslar och pulver. Krämer och lotion som innehåller detta kollagen säljs i många butiker. Det finns också bad tvålar med marint kollagen anges som en ingrediens. Vissa hår företag nu har denna typ av kollagen i deras schampo och balsam för extra glans och tjockare hår.

Fördelar med marint kollagen kosttillskott är att ämnet är luktfri och smaklös. Det har inte förekommit några rapporterade biverkningar och att det var ett säkert ämne. Eftersom användningen av denna kollagen är fortfarande relativt nytt, det har inte varit tillräckligt studier för att bestämma den långsiktiga säkerheten för produkten. Med alla nya tillägg, är det bäst att använda den i varnande belopp för att se hur kroppen kommer att reagera på det.

Även om en hudvård produkt innehåller naturliga ingredienser, kan den orsaka fortfarande att användaren ska ha hudirritation. Personer som har känslig hud kan behöva använda en liten mängd av kollagen kräm eller lotion för att se till att det inte finns några allergiska reaktioner. Tecken på en allergisk reaktion mot någon produkt inkluderar rodnad, knölar och alltför torr hud.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.