Vad är Feathered Hair?

Feathered hår är en unisex frisyr som åstadkoms genom att klippa håret med en rakhyvel kam och borsta bort den från ansiktet och skapar en mjuk, stripig struktur som liknar en fågel fjädrar. Feathered hair nedskärningar först blev populära i slutet av 1970 och början av 1980-talet, när de var främst lekte med en sådan 70-stil ikoner som Farrah Fawcett, Heather Locklear och David Cassidy. Vid denna tid var den befjädrade frisyr ofta slitna täcker öronen, mittbena och featureing ludd på en den viktigaste delen i håret, till exempel slår eller rama in ansiktet.

kvinnors långa befjädrade frisyrer, såsom de som bars av stjärnor i Charlie's Angels ofta featured "vingar", som skapades genom att skikta delar av håret som sedan borstas med en razor kam till en punkt och stylad av blås torka bort från ansiktet. Kort fjädervilt hår var också populär bland kvinnor under slutet av 1970 och början av 1980-talet, såsom "kilen" frisyr som bärs av skater Dorothy Hamill, som har kopierats av många unga kvinnor över hela Amerika. Mot mitten av 1980-talet blev befjädrade hår populär i kombination med perms retad och fylligt nedskärningar enligt frisyr av tiden började skala nya höjder. Skådespelerskan Linda Evans, som medverkar på 1980-talet primetime tvål Dynasty antas befjädrade smällar som hennes signatur stil, som komplement till hennes annars trubbig, hoprullade-under cut.

Under slutet av 1980 och tidigt 90-tal, ofta framhävs den mulle frisyr, som var särskilt populär bland män, befjädrade hår på sidorna. När man bär dem som en del av mulle, kunde fjäderlätt hår kopplas ihop med ett spår med långa lockar på baksidan, såsom frisyr som bärs av countrysångaren Billy Ray Cyrus, eller en Pompadour längst fram, till exempel stil bärs av skådespelaren John Stamos. Så hög volym hår successivt minskat i popularitet under 90-talet, befjädrade frisyrer ersattes av trubbigt nedskärningar och slimmade mer inriktad på glänsa i motsats till den struktur och volym som befjädrade hår.

Under det tidiga 2000-talet, befjädrade stilar gjorde comeback tack vare flickor gruppen Destiny's Child, som lekte befjädrade "vingar" som en del av både långa och korta frisyrer. Fjädervilt hår fick en stil uppdatering just nu, dock, tack vare stylingprodukter som gav ser en tjockare, bit-y struktur snarare än en mjuk, stripig en. Fjädervilt vingar eller "tips" var också ofta accentuerat med strimmor av färg, allt från karamell och blond till vilda nyanser av blått och rosa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.