Vad är Acrylic Nail Polish?

Termen "akryl nagellack" kan tillämpas på två typer av finger nagellack. Ena är en polsk tillverkas speciellt för användning av akryl-eller lösnaglar. Den andra är en vattenbaserad akrylfärg. Den kinesiska krediteras med uppfinningen av nagellack cirka 3000 f Kr. Dessa ursprungliga formler var en kombination av bivax, gelatin, gummi arabicum och äggvitor med blomma kronbladen blandas i för att skapa en röd färg. Egyptierna var inte långt efter de kinesiska, med en henna-blandning för en röd eller orange-färgade polish ungefär samma tidpunkt. Från 600 f. Kr. , var de kinesiska med silver och guld för att symbolisera kungligheter, medan endast adeln fick bära polera alls. Egyptierna på den tiden var också med färg för att symbolisera kungligheter med röd färg på val för både Kleopatra och Nefertiti.

Puts på 20th Century var till stor del emalj-färger, liksom dagens puts gjorts för akryl eller lösnaglar. De görs genom att sätta ett torkning emalj syra tillsammans med alkohol. Tiny fibrer, eller harts, som flöt i emalj blandningen. En särskild lösningsmedel avdunstar och botar hartset genom oxidation. Vänster är bakom en tuff men ändå flexibel fiber-baserade färger.

År 2003 nagellack beslutsfattare utvecklat en vattenbaserad formula som bygger på en akrylpolymerer emulsion. Ungefär som emalj har akryl nagellack små partiklar av AKRYLHARTS. Skillnaden är att de är suspenderade i vatten. Vattnet del av den polska är delvis förångas och delvis absorberas i nageln. Hartset kvar säkringar ihop och skapar en stark polish. Det finns några praktiska fördelar med att använda vattenbaserad akryl nagellack. Doften av akryl nagellack är betydligt mindre offensiv och torktid är oftast kortare. Sanering av akrylfärg är i allmänhet lättare eftersom de lossnar på de flesta ytor.

Ekologiska oro har utlöst en del forskning kring hävdar att vattenbaserad akryl nagellack är säkrare än emalj. Emalj nagellack kategoriseras som ett farligt material. Vattenbaserad akryl nagellack har utropat som en tryggare typ av färg som inte är brännbart och kan anses vara mer miljövänliga. Ingrediensen lista över många akryl puts är vag, notering "akrylpolymerer emulsion" som en av de viktigaste ingredienserna. Eftersom dessa emulsioner är inte alltid utan kemikalier, det finns en debatt om hur miljövänliga de färger är.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.