Vad är semi-permanent hårfärgningsmedel?

Semi-permanent hårfärgningsmedel är en typ av färg som används för hårfärg som börjar avta i cirka fyra till fem veckor. Eftersom färgen ofta bara täcker en liten del av hårsäcken, rekommenderar de flesta colorists inte det här för envisa gråa hårstrån. Denna typ av hårfärgningsmedel kommer inte ljusare hår, men kommer att ändra håret några nyanser eller förbättra den naturliga färgen. är de flesta typer av semi-permanent hårfärgningsmedel tillverkade av organiskt material, inklusive frukt extrakt och henna. Det skiljer sig från permanent hårfärgningsmedel i att det inte behöver blandas med en aktivator och har liten eller ingen peroxid. Andra företag använda utdrag från blommor, grönsaker och örter som saffran och ginseng. En del människor föredrar halvpermanenta färgämnen eftersom de är mer sannolikt innehåller helt naturliga ingredienser som anses bättre för miljön.

Tillverkare av semi-permanent hårfärgningsmedel paket vanligen färgämnet i aerosolbehållare eller krämer. Människor som använder produkterna rekommenderas att testa en liten mängd i hårbotten innan du använder den för att kontrollera för hudirritation. Om ingen irritation uppstår, är användaren att spraya produkten på håret eller applicera krämen med en borste och låt torka. Efter att färgen har varit på håret för tjugo till trettio minuter, bör den person som sköljer håret bort och använda djupa balsam för färgat hår som ingår i paketet. Eftersom färgen är semi-permanent och förblir i minst fyra eller fem sköljvätska den bedöms vara en färgning produkt. När någon använder det i sitt badrum, är det nödvändigt att rengöra diskbänken och alla andra platser färgämnet berör så snart som möjligt för att förhindra missfärgning. Om färgen blir på huden, kan också tillfälligt mörkare området eller orsaka utslag, så det ska tvättas bort på en gång. Färgämnet kit omfattar normalt ett par handskar som skall användas om du använder kräm för att hindra händerna från att bli irriterad.

När du väljer en semi-permanent hårfärgningsmedel, är det viktigt att välja rätt färg för att undvika att få en skärm som är för mörkt hår eller hudfärg . Rutorna färgämne har en färgkarta på baksidan som visar om färgen är lämplig för varma toner, svala toner eller neutrala toner. I färg, anger "tonen" i vilken utsträckning färgen kommer att minska kundens normala hårfärg. Om personen bestämmer han eller hon inte gillar den semi-permanent hårfärgningsmedel efter det att den måste personen vänta tills färgen tvättar ut eller gå till en professionell stylist för att få färgen bort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.