Vad är permanent hårfärgningsmedel?

Permanent hårfärgningsmedel är långvariga färgämne, som när de appliceras på håret, kommer att pågå i upp till åtta veckor. Män och kvinnor använder denna hårfärgningsmedel för att ändra färgen på sitt hår. Colorists rekommenderar ofta permanent hårfärgning och människor som vill färg envis grått hår, eftersom färgen helt täcker de grå och varar längre.

Kit som innehåller permanent hårfärgningsmedel har två separata flaskor som måste blandas för att göra färgen. En flaska är FÄRGBLANDNING formel som innehåller olika ingredienser inklusive färgpigment och ammoniumhydroxid. Den andra flaskan är FÄRGBLANDNING aktivare, som innehåller väteperoxid. Individen har för att blanda formeln FÄRGBLANDNING och färg aktivare tillsammans, tillämpar den i håret och låt det torka i nästan en timme innan de tvättas ut. Den lösning som gör upp färgningsmedel kan orsaka hudirritation om någon är allergisk mot det. Stylister rekommenderar att innan hela beloppet färgämne tillämpas bör den enskilde få en liten mängd på hår och hårbotten att leta efter en allergisk reaktion. Det finns också handskar i kitet som bör användas vid sätta hårfärgningsmedel som hindrar användaren från att bränna huden.

Mest permanent hårfärgningsmedel finns i en mängd olika färger som varierar från blond till naturligt svart. Användarna kan hitta sin naturliga nyans om de vill ha någonting diskret eller de kan prova något helt annat. Människor som är färg håret också måste få den rätta tonen för deras hud och hår och ska leta efter lådor som inkluderar färgton också. Termen "ton" när man hänvisar till färgning medel varma nyanser, som ökar ljus i håret, eller kalla nyanser, som mörkare hår. Det finns också neutrala färger för att mildra hårets naturliga utseende om någon inte vill ändra färgen.

Eftersom permanent hårfärgningsmedel kommer att pågå minst sex till åtta veckor innan de börjar blekna, är det nödvändigt att välja rätt färg. Ibland kan människor bestämma hårfärgningsmedel är för mörk och de vill ändra det. För att göra detta, personen kommer sannolikt behöva gå till en professionell stylist som kan använda en kemikalie för att ta bort färgen. Detta utförs endast för hårfärg som är för mörk och kan göra personen hår mycket torr.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.