Vad är medicinskt schampo?

medicinska schampon schampo som är avsedda för behandling av vissa sjukdomar och problem som påverkar att hår eller hårbotten. Vissa medicinska schampon mål problem relaterade till både hår och hårbotten. De vanligaste typerna är schampon att behandla mjäll, seborrhea och löss.

Hårschampo att behandla mjäll är avsedda för att kasta bort de döda hudceller som utgör mjäll samtidigt behandla huden under dessa celler. Genom att förbättra tillståndet i huden under döda hudceller, ger hårbotten mindre mjäll. Det finns ett antal schampo som kan köpas på lokala drugstore och apotek. För mycket svåra förhållanden, dock receptbelagt styrka schampo kan krävas. Föreskrifter för medicinska schampon skrivs vanligen av läkare eller hudläkare.

För att ta bort löss löss och ägg från håret, är medicinskt schampo ofta krävs. Det är vanligt att barn i skolåldern att utsättas för löss. Medan en behandling med rätt schampo kan döda löss på barnets huvud, är det lämpligt att alla medlemmar i hushållet att använda schampo också. Dessutom, om det är lämpligt att tvätta alla kläder och sängkläder som medlemmar i hushållet har nyligen kommit i kontakt med. Det är bäst att tvätta dessa poster i varmt vatten med mycket tvättmedel.

Tyvärr går löss påverkar inte bara håret på huvudet. Pubic löss kan oftast behandlas med samma schampo som används på huvudet. För seriös löss fall, antingen på huvudet eller i könshår, receptbelagda styrka medicinering kan vara nödvändig. I sådana allvarliga fall är det särskilt viktigt att tvätta alla tyger som kan ha blivit smittade och även överväga desinficering mattor och några möbler som är täckt med textilier tillverkade av naturliga eller syntetiska fibrer.

De ingredienser som används i vissa medicinska schampon inte nödvändigtvis hudvänliga. Om man är benägen att allergier, speciellt allergier resonemang huden, är det bäst att se över ingredienserna i formeln med läkare eller apotekspersonal innan du tar något läkemedel schampo. I själva verket kan de med känslig hud prova på prov innan du använder denna typ av schampo på sina huvuden. En spot test är ganska enkel. Genom att ta lite av schampo och gnida på en liten bit hud, som insidan av underarmen, med varmt vatten, kan man avgöra om huden reagerar dåligt på schampo.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.