Vad är en valross Moustache?

Walrus mustascher är en viss typ av mustasch som kännetecknas av morrhår som är tjock och yvig i naturen. Denna typ av mustasch fått sitt färgstarka namn från det faktum att morrhåren vanligtvis får sloka över munnen, vilket ger ett intryck att det mänskliga ansiktet som är mycket lik den som en valross. Vid olika tillfällen i historien har valrossar mustaschen varit mycket populär bland män i alla ekonomiska stationer. Det finns en viss variation på den exakta utformningen av valross mustaschen. I vissa fall, det ansiktshår inte bara droppar över munnen, men också får förlänga nedåt i varje hörn i munnen. Raden av hår kan ansluta till polisonger som är av samma textur tjocklek som mustaschen korrekt. När detta är fallet, the Walrus mustascherna ibland kallas en styrstång mustasch.

Med eller utan polisonger var valrossar mustaschen omåttligt populär bland män i den senare delen av den 19-talet och början av det 20th århundradet. Gentlemen från forskare till filosofer till politiker favoriseras ofta oländiga ser att stilen skapade. Samtidigt ansågs valrossar mustaschen att vara mycket praktisk, eftersom det var relativt lätt att underhålla. Några förespråkare gick så långt som att betrakta valross-mustasch som en praktisk hälsa system, eftersom det skulle kunna fungera som en sköld mot smutspartiklar kommer in i munnen.

Den valross mustasch blekta i popularitet av 1920-talet, men hade ett tillfälligt uppsving under ungdom motkulturella revolutionen på 1960-talet. Idag är det valrossar mustaschen betraktas mer som ett udda utseende än en av förfining, och bärs av ett fåtal män utför sådant arbete som public service eller andra höga positioner profil.

Bland de mer framstående historiska siffrorna att anställa the walrus mustaschen är USA: s president Chester A. Arthur, och den tyske filosofen Fredric Nietzche. Arthur tenderat att gynna de valross mustaschen design som inriktade sig på att täcka munnen, men inget framträdande polisonger. Däremot lekte Nietzche ofta en framträdande valross och styre kombination som har kommit att utnyttjas i populärkulturen som stereotypen för utseende av en djup tänkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.