Vad är en tandborste Moustache?

tandborste mustasch är en typ av mustasch som kännetecknas av en yvig del av ansiktshår centrerad över den mellersta tredjedelen av överläppen. Till skillnad från de horisontella och koniska utformningen av de flesta mustascher har tandborsten mustaschen utseendet av en rektangel som ligger i direkt mitten av överläppen och upp till foten av näsan. Även om denna stil var anställd av ett antal populära underhållare under de första decennierna av 20th Century, föll tandborste mustascher snabbt i onåd under andra världskriget, på grund av Adolf Hitler.

Under de första åren av 20th Century, ett antal älskad underhållare lekte en tandborste mustasch. Oliver Hardy, hälften av de populära vaudeville och film duon Helan och Halvan, gjorde denna stil mustasch känd med ett antal män runt om i landet. Den stora filmstjärna Charlie Chaplin anställda utseendet på tandborsten mustaschen för en hans mest bestående komiska karaktärer, Lilla Tramp. Bakom kulisserna, lekte studio storheter som Max Fleisher också en tandborste mustasch i det dagliga livet.

För många människor i väst förlorade tandborsten mustaschen alla överklagande efter uppkomsten av Tredje Riket i Tyskland, och dominans av Adolf Hitler som chef för den tyska staten. Olika källor ger olika skäl för Hitler att anta tandborste mustaschen, med några argumentet att den hade att göra med att trimma sin stora mustascher för att passa perfekt i ett senapsgas mask. Andra källor tyder på att han antog tandborsten mustascherna eftersom det var mycket distinkt och hjälpte honom att stå ut i mängden då han började stiga som politiker och politisk ledare.

På 1950-talet, tandborsten mustascherna ofta kallade en Hitler mustasch. Som en mustasch alternativ för män i västvärlden, var tandborsten utformning inte anses värt att överväga. Filmer i dag skulle ofta utnyttja tandborsten mustaschen som en del av utseendet som anses karaktär som onda eller upp till ingen nytta. Under denna tid var bilden av mustaschen som hade skapad av sådana underhållning ikoner som Oliver Hardy och Charlie Chaplin fullständigt i skuggan av bilden av Hitler som diktator.

Än idag förblir tandborsten mustaschen mycket impopulär i många kretsar, särskilt i väst. Denna typ av mustasch har funnit en del popularitet med några hat grupper i samhällets utkanter, som bara har tenderat att stärka den upplevda relationen mellan tandborsten mustasch och förekomsten av ondska. Det är inte troligt att tandborsten mustascher kommer att få ett uppsving i popularitet bland den allmänna befolkningen någon gång snart.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.