Vad är en Glycolic Acid?

Glycolic Acid är inte ett enda ämne, utan det är en term som används för att beskriva en familj av organiska syror. Dessa organiska föreningar kan antingen vara naturliga eller syntetiska. I sitt naturliga kemiska tillstånd, beta hydroxy syror som finns i kroppen, i frukt, och i barken från Willow Tree.

Forskare har lyckats syntetisera de syror i laboratorier. Syntetiska versioner har visat sig vara lika effektivt som den naturliga former och används i en mängd olika läkemedel och kommersiella produkter. Den Glycolic Acid familj består av salicylsyra, karnitin, beta-hydroxismörsyra, 3-hydroxypropionic syra, och beta-hydroxy beta-metylbutyrat syra.

Salicylsyra är den mest kända beta hydroxy syra och den enda som används inom dermatologi. Derived from aspirin, är det allmänt används både kosmetika och hudvårdsprodukter. Under decennier har salicylsyra fungerat som den viktigaste ingrediensen i läkemedel akne behandling. Eftersom beta hydroxy syror oljelösligt, de kan tränga in under huden in i porerna. På grund av detta, Glycolic Acid är en effektiv ingrediens i modern anti-aging produkter och rengöra huden.

Carnitin är biosynthesized från aminosyror i kroppen. Den används under metabolisk process som bryter ner fett. Utanför kroppen, är karnitin finns i höga koncentrationer i mejeriprodukter och rött kött. Som ett komplement, är detta Glycolic Acid huvudsakligen används för att behandla hjärt-liknande sjukdomar och symtom på njursjukdom. Carnitin är också marknadsförs som en viktminskning komplettera, även om dess effektivitet i att hjälpa dieters har ännu inte fastställts.

Tillverkad i levern, beta-hydroxismörsyra används som energikälla av hjärnan när blodsockernivåerna är låga. Industrier använder syntetiskt utvecklade form av denna syra, som produceras av bakterier, som en del av tillverkningsprocessen för att göra biologiskt nedbrytbar plast. Annan beta hydroxy acid, 3-(hydroxypropionic syra 3-HP), är också produceras i kroppen, men har syntetiseras i laboratorier med hjälp av mikrober. Det är en viktig komponent i den industriella produktionen av specialkemikalier som polyester.

Beta-hydroxy beta-metylbutyrat syra (HMB) har ett långt namn och en viktig roll för hälsan. HMB bildas naturligt i kroppen under en uppdelning av en aminosyra. Växter som lusern och djur såsom havskatt också innehålla HMB. Vetenskapliga studier har visat sin förmåga att öka muskelmassan och minska kroppsfettet. Det har blivit en populär bodybuilding kosttillskott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.