Vad är en Dead Sea Salt Scrub?

A Dead Sea salt scrub är en slags Exfoliant som är gjord av saltkristaller som har skördats från Döda havet. Döda havet är en saltsjö i Jordanien som är så salt att djur inte kan leva i sina vatten. Medan Döda havet kan heta på grund av dess ogästvänliga vatten, har dess salter har använts för många ändamål. Även om det är möjligt att göra en skrubba med nästan alla typer av salt, de extra mineraler som finns i saltet skördas från Döda havet är det särskilt lockande. Den här typen av salt scrub kan användas i badet eller under en massage för att hjälpa till att avlägsna döda hudceller och polera den nya huden. Salt Scrubs är nästan alltid med åtminstone en liten mängd olja. När den döda huden har tagits bort, fukt oljan den yngre hudlagret under. När riset har tillämpats, masseras in i huden, och sedan sköljas bort med varmt vatten, är huden vänster ser slätare och yngre. Förutom att förbättra utseendet på huden, ett dött hav salt scrub kommer också att noggrant rengöra porerna. Detta bidrar till att avvärja kan orsakas av döda hudceller i porerna samt fläckar såsom finnar. Ett bra salt scrub kan också hjälpa till att lindra och förhindra inåtväxta hårstrån. Det finns många tvål och rengöringsmedel som kan ta bort smuts och olja från huden, kan bara ett gyttjebad skrubba bort döda hudceller från hudytan och inifrån porer.

Använda en Dead Sea salt scrub kan också bidra till att förbättra cirkulationen. Medan massera huden med salt, huden och vävnaden under den kommer att stimuleras, främjar cirkulationen. Bra cirkulation är viktig för god hälsa, men det kan också vara fördelaktigt ur en skönhet synvinkel. Omlopp kan hjälpa till med utseendet på huden och kan också bidra till att reducera celluliter.

Om du tänker använda en Dead Sea salt scrub, tänk på att inte använda den på skadad eller irriterad hud. Om du gör det kommer sannolikt sticket och kan orsaka ytterligare irritation. Om du är orolig salt irritera huden men vill uppleva fördelarna med en Exfoliant, kan du försöka med en socker-baserade scrub i stället. Det finns också Scrubs som görs från finfördelas gropar av stenfrukter såsom aprikoser och persikor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.