Vad är Allergivänliga Hårprodukter?

Allergivänliga hår produkter är gjorda för personer som har allergiska reaktioner mot standard schampo, balsam och stylingprodukter. Den allergiska reaktionen orsakas oftast av färger och dofter för att göra produkterna utseende och lukt tilltalande. En allergisk reaktion karaktäriseras av utvecklingen av finnar, utslag, torr hårbotten, nässelutslag eller andningssvårigheter.

Över 28 procent av människor är allergiska mot en eller flera av de ingredienser i hårvårdsprodukter. Trots de många märken av hårvårdsprodukter, de alla innehåller i stort sett samma ingredienser. Allergivänliga produkter bort och byta ut kemikalier som är mest sannolika att orsaka en allergisk reaktion. De flesta ekologiska produkter är allergivänliga, eftersom kemikalier har ersatts med naturliga ingredienser.

Standard schampon innehåller 90 procent vatten, åtta procent rengöringsmedel och två procent doft. Den vanliga orsaken till en allergisk reaktion är doften, trots att den bara utgör två procent av produkten. Allergivänliga hårprodukter är dye-och doft-free, vilket minimerar sannolikheten för en känslig person som utvecklar en allergisk reaktion produkten. Det finns andra möjliga gärningsmän schampo som kan orsaka en person att få en allergisk reaktion. Dessa inkluderar sulfa, natriumlaurilsulfat, Laureth natrium, ammonium laureth sulfat och ammonium laurel sulfate. Dessa ingredienser är det som ger håret en pipig ren känsla efter schamponering. Människor som drabbas av reaktioner på dessa kemikalier bör kontakta en hudläkare som kan rekommendera några hypoallergenic hårprodukter.

Conditioners är inte en stor orsak till allergiska reaktioner, även om de kan orsaka dem. Ingredienser såsom parabener, silikoner, parfymer och konstgjorda färgämnen är orsaken bakom allergiska reaktioner conditioner. Tyvärr parabener och silikoner är också conditioning ingredienserna. Hypoallergeniskt conditioners ersätta dessa ingredienser med shea smör, rooibos, och kokosolja, som har en liknande effekt. De är också fria från parfymer och färgämnen.

Allergivänliga hårprodukter även hår sprayer och geler. Standardversionen av dessa styling produkter innehåller drivgas för aerosoler, alkohol, cancerframkallande Polyvinylpyrrolidon plast (PVP), formaldehyd och konstgjorda doft. Allergiska reaktioner mot dessa ämnen är så allvarliga, leder ibland till anfall. Den allergivänliga versionen säljs i en pump stil flaska och vanligtvis innehåller alla eller några av följande ingredienser: SD alkohol 40, etylester av PVM /MA, aminomethly propanol, isopropylalkohol, Dimethicone copolyol, bensofenon, hår keratin aminosyror och natriumklorid .

är ekologiska och allergivänliga hårvårdsprodukter som säljs på nätet, och i större detalj-och hälsokostbutiker. Om, efter att ha provat en hypoallergeniskt hår produkt, om du fortfarande få en reaktion, kanske du vill boka tid hos en hudläkare. Han kan köra allergitest på dig att avgöra vad som orsakar den allergiska reaktionen. Du kan sedan köpa allergivänliga produkter som inte har denna ingrediens anges.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.