Vad Tillfälliga hårfärgningsmedel?

Tillfälliga hårfärgningsmedel normalt bara varar några tvättar, i motsats till permanent eller delvis permanent hårfärgningsmedel. Färgämnet omger håret, och fungerar inte i axeln. Med både semi-permanent och permanent färgämnen, tenderar hårfärg att pågå under en lång tid. I färgningsmedel alla hår som är färgat tränger på hårstrået och färg kommer att förbli, även om det kan blekna något. Halvpermanenta färgämnen också kvar på håret, vanligtvis i ungefär en månad innan retuschering krävs. Det finns många typer av tillfälliga hårfärgningsmedel. Vissa är avsedda att avsiktligt färgglada och kan komma i ljust blått, grönt, rosa, gul eller vit. Andra mer replikerar äkta hår färger och kan användas för att tvätta bort lite av grått hår eller lysa upp tonen i hårfärg. Massor av olika ansökan metoder finns för att tillämpa dessa färgämnen. Schamponering färg maj vara vanligast, men det kan vara mousse, gel eller andra metoder ansökan. Vissa produkter utformade för att vara unisex, medan andra tillfälliga hårfärgningsmedel är särskilt marknadsförs till män eller kvinnor. En av fördelarna med tillfälliga hårfärgningsmedel är att det tar mycket mindre tid att tillämpa och att arbeta. Färg omvandlas på bara några minuter. Flesta tillfälliga hårfärgningsmedel har en mildare doft än några permanenta färger, som ofta lukt av ammoniak. Detta betyder färg ansökan kan vara skonsammare för håret och låt det känslan conditioned istället fråntagen färg. För de provat ut en ny färg eller som inte är bra på att tillämpa färg, några misstag tillfälligt färgämnen börjar avta i bara några dagar.

Ordet "tillfälligt" betyder inte alltid samma sak. Vissa färgämnen tvätta bort lika snabbt som de tvätta i, och andra envist hålla fast i håret i flera veckor. Del för att avgöra vilken färg som är bäst kan läsa etiketter och för att avgöra hur snabbt färgen försvinner, eller i hur många "tvättar" färgen sköljningar ut. Ändå är det viktigt att notera att personer med mycket ljus, skadade, kan porösa hår behålla färgämnen längre. Om en tillfälligt hårfärgningsmedel färg är oacceptabelt och inte skölja, försöker med en annan färg färgämne eller få hjälp av en professionell colorist att fastställa utseende, kan komma till användning.

'också ifrån att tillfälligt hårfärgningsmedel automatiskt innebär att människor inte kommer att få dåliga reaktioner på grund av brist på hårdare kemikalier. Det är fortfarande möjligt att få allergiska eller hud-känsliga reaktioner ingredienser i tillfälliga produkter. Flesta produktförpackningen föreslår göra ett hudtest för att se om irritation uppstår. Ska folk visar tecken på irritation efter applicering av färg på huvudet, kanske de vill se en läkare för att få lite hjälp. Skölja håret flera gånger för att ta bort så mycket färg som möjligt kan också hjälpa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.