Kan Hair Turn White från Fright?

I århundraden har det förekommit rapporter om människor som plötsligt har hår vända vitt av rädsla eller från oerhört stressande omständigheter. Enligt många uppgifter hade Marie Antoinette håret tur vita kvällen innan hon avrättades. Trots att detta bäddar för en mer dramatisk historia, föreslår bevis Marie Antoinettes hår blev vitt långt före detta, och processen var inte plötslig.

Problemet med alla konton människor plötsligt upplever sitt vita hår tur är att Det är inte möjligt. Vitt eller grått hår börjar vid hårstrået så håret på huvudet är redan dött material. Det kan inte plötsligt ändrar färg, om du besöker en lokal skönhetssalong. Nyligen vitt hår måste växa från rötterna ut till en kurs av typiska hårväxt, gör natten väg att få sitt hår tur vitt från rädsla är ett osannolikt scenario.

Fortfarande finns det många som insisterar på att människor har haft sitt hår tur vitt i en natts situation för extrem stress. Det är möjligt för den att framstå som om en person plötsligt vaknade med vitt hår. Denna process kräver att personen redan har stora mängder av vitt eller grått hår innan ändringen. Vad kan hända med hår i mycket stressande omständigheter är att vissa hår kan falla ut i ett tillstånd som kallas diffus alopecia areata . Detta tillstånd medför betydande håravfall och sker snabbt. I dessa fall, hår som inte är färgad kan falla ut, medan ett fragment av vitt hår eller grått hår kvar. Detta skulle ge intrycket att man hade sitt hår tur vita natten. Faktum är att vad som verkligen inträffade är någon som förlorat en stor del av färgat hår i en kort tid.

Alopecia areata brukar inte ske över en natt, men kan uppträda plötsligt. Tenderar att vara kopplade till autoimmun sjukdom där cellerna i kroppen plötsligt se hårcellerna som främmande material och attackera dem.

Resultatet kan bli fläckar av skallighet på huvudet, och i värsta fall, över hela kroppen. Normalt alopecia areata behandlas med läkemedel som prednison, som tillåter kroppen att stänga sin immunsvaret. Behandlingar med prednison var otillgängligt tills 20-talet, kanske står för mer "vit natt" berättelser tidigare. Det är oklart vad som utlöser alopecia areata, men det kan förekomma hos män, kvinnor och barn. Hos personer med ett överflöd av grått hår, kan detta orsaka en att framstå som om håret plötsligt blev vit. Det skulle också resultera i ojämn skallighet, så att håret verkar tunn. Andra orsaker till plötslig skallighet omfatta dåligt fall av ringorm, inte så väldigt ovanligt under tidigare århundraden, eller svår hypertyreoidism, vilket kan orsaka plötslig och betydande håravfall.

Konton för dem som har sitt hår tur vita plötsligt är huvudsakligen urbana legender. Det är mer rimligt att säga att om håret plötsligt dök vitt var det på grund av betydande förlust av färgat hår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.