Hur sköter jag för känslig hud?

Om du har känslig hud, kan det vara benägen att klåda, rodnad, torrhet, eller finnar när du använder produkter som är för hårda. Av den anledningen, att det viktigaste sättet omsorg för hud som är känslig är att välja produkter som är utformade för att hudtyp. Om hud är extremt känslig, eller verkar ha ofta allergiska reaktioner, kan det vara nödvändigt att besöka en dermatolog för ett allergitest för att avgöra exakt vad som orsakar problemen. För standard känslig hud, men kan man vårdas hemma. att ta hand om känslig hud, är det viktigt att rengöra huden två gånger om dagen. Välj ett rengöringsmedel som är tvålfria och mild, utan tillsatser som salicylsyra eller bensoylperoxid, vilket kan vara irriterande och torkning. Vissa rengöra är utformade för att lugna huden, och kan innehålla ingredienser såsom Mattram eller kamomill. Undvik rengöringsmedel som innehåller doft, och försök att välja ett rengöringsmedel med så få ingredienser som möjligt. Flytande rengöringsmedel är i allmänhet ett bra val.

Därefter är det viktigt att återfuktar känslig hud. Återigen är många moisturizers speciellt avsedd för hud som är känslig, och är märkta som sådana. I allmänhet är det en bra idé att välja en fuktighetskräm som är icke-komedogent, doft fri och allergivänliga. Undvik oljebaserade produkter. Du kanske vill testa en fuktkräm först, innan sprida den i hela ansiktet och orsakar en eventuell reaktion. Att testa, tillämpa en liten summa varje dag under några dagar antingen på jawline eller bakom örat och vänta och se om någon biverkning uppträder.

Samma regler gäller för makeup: Det måste vara oljefri och icke-komedogent, liksom doft fri. Experter rekommenderar att du använder Powder istället för flytande, och välja penna eyeliner istället för flytande eyeliner. Det kan bli nödvändigt att testa smink också. I allmänhet är det bäst att undvika att använda vattentät makeup som måste avlägsnas med makeup remover, eftersom Makeup Remover kan irritera känslig hud.

Många moisturizers innehåller SPF , men om din inte är det viktigt att använda solskydd varje dag. Det kan vara bäst att välja ett som använder zinkoxid eller titandioxid, eftersom de sitter ovanpå huden och reflekterar solen, snarare än blötläggning i huden. Även om det kan ta lite trial and error för att hitta produkter att framgångsrikt vård för känslig hud, kommer det att vara värt det när din hud är mjuk, slät och jämn toned.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.