Hur blir jag av kluvna hårtoppar?

hår med kluvna hårtoppar kan i bästa fall ett irritationsmoment, och i värsta fall allvarligt kan skada den friska utseende på ett hår. Split slutar dela i slutet av skaftet på håret, och kan dela hela vägen till follikeln. Det kan göra att håret att framstå som mindre smidigt och även orsaka mer trassel i längre hår. När ett hår splittringar finns det ingen reparation av den skadade delen med undantag för att klippa håret en tum ovanför split. Flera saker kan också göras för att förhindra kluvna hårtoppar upprepas. Även om man kan fortfarande drabbas av en split slut eller två, följande råd bör bidra avsevärt minska antalet.

Se till att ha ett hår klippa ungefär var tre till fyra månader. Även om man försöker att odla långt hår, en trimning kan faktiskt underlätta det arbetet genom att alla bildats kluvna hårtoppar. Detta garanterar att de växande håret förblir frisk och fri från kluvna hårtoppar. Kluvna hårtoppar kan brytas av och göra det svårare att nå längre period av hår.

Undvik hår-skadlig verksamhet som att använda en locktång eller föning. Om föning är nödvändigt för att uppnå en viss stil, sedan kan man minska kluvna hårtoppar genom att regelbundet tillämpa balsam efter schamponering. Välj ett balsam för skadat eller torrt hår för att uppnå maximal håret skydd. Liksom, leave-in conditioners tillämpas efter en dusch kan bidra till att minska skador orsakade av föning.

Aldrig borsta vått hår. Detta skapar alltför stor påfrestning på håret, särskilt när det antingen på medellång eller lång längd. Stället minska kluvna hårtoppar, genom att kamma igenom håret med en bred-tandad kam. Använd detangler spray på envis trassel i stället för att dra hårt i håret.

Hair, precis som huden, kan bli föremål för skada från element. Kluvna hårtoppar kan uppstå om man lägger för mycket tid i solen, eller i tempererade och torra miljöer inomhus. Utanför kan man skydda håret från kluvna hårtoppar och överskottet torkas genom att bära en bredbrättad hatt, utom när man behöver håret vara perfekt för en speciell dag eller händelse. Regelbunden conditioning bidrar till att minska torrhet från torra förhållanden inomhus.

Man kommer inte att bli av med alla kluvna hårtoppar med dessa förfaranden, men varsam hand om håret kan säkert vara till hjälp. Sprött hår som inte har skadats av solen, eller använder hårfärgningsmedel, kan vara ett tecken på dåliga hed. Om håret fortsätter att bryta ut, och underlättas inte av ovanstående anser träffa en läkare för att avgöra om hormonell eller mineral obalans kan vara ansvarig för hår frågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.