Vilka är de olika typerna av parfym?

Parfym är en väldoftande vätska bärs på huden för att ge en behaglig doft. Ursprungligen var avsedda att dölja obehagliga lukter kropp, är parfym i dag användas för att locka det motsatta könet, att göra ett personligt uttalande, eller helt enkelt att behaga bäraren. Parfym består av animaliska och vegetabiliska aromatiska föreningar, upplöst i en blandning av alkohol och vatten. Mängden doftande ärendet till lösningsmedel avgör om blandningen är en parfym eller en Köln . Aromatisk del kan botaniska eteriska oljor, animaliska oljor mysker, eller numera, syntetiska dofter från olika kemikalier. är den högsta andelen doft som finns i sann "parfym"-var som helst från 25 till 40% är ren doft. Ren parfym är sällan säljs, eftersom det är alltför dyrt och, uppriktigt sagt, alldeles för lätt att "överdriva". De flesta konsumenter är mer förtrogna med eau du parfum , som är 15-30% aromater.

Eau du Cologne och toilette är mer lätt doftande parfymer. Ursprungligen Eau du Cologne som en viss citrus-floral blandning framställd i Köln, Tyskland, som hade en lättare doft och skulle kunna tillämpas mer liberal. Det var en typ av toilette , som har 5-15% aromatisk förening, men med tiden blev begreppet generiska för och utbytbara med toilette . Eftersom cologne kom att betyda vad toilette som ursprungligen betydde, i dag de flesta människor använder toilette för att hänvisa till en ännu lättare doft, en med bara 3 -5% aromater. Toalett vatten är ibland betraktas som en "splash" som kan frikostigt tillämpas efter bad eller dusch.

En annan typ av parfym är parfymolja. Parfymoljor liknar parfymer, med undantaget att lösningsmedlet är oljebaserade istället för alkohol-baserade. De föredrar människor med torr hud som tycker att alkohol i de flesta parfymer för torkning. Oljebaserad parfym kan formuleras i en solid parfym med tillägg av lite smält bivax, att göra en vaxartad block som kan masseras in i huden. Solid parfymer ofta formas till bunkrar eller små komprimerar att lätt ryms i handväskan för on-the-go-program, men var försiktig not lämna dessa i bilen en varm dag!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.