Vad bör jag veta om hår Räta?

Ironic som livet är, de som har lockigt eller vågigt hår vill ofta rakt hår de inte har. Att få det, kan du gå med en tillfällig korrigering, något som kommer att pågå fram till nästa hårtvätt, eller något mer permanent, åtminstone tills den nya håret kommer in Tillfälliga åtgärder fungerar bäst för dem som vill räta ut sitt hår för speciella tillfällen endast såsom ett bröllop eller en middag. Permanenta lösningar är dyrare och är för dem som känner att de inte kan bo med sina lockar på en daglig basis.

Tillfälligt hår uträtning görs med en apparat som kallas håruträtning eller platt järn. Keramiska Håruträtare anses vara den bästa typen eftersom deras keramiska beläggningen skyddar håret från värmeskador. När du handlar för en håruträtning, chef för en skönhet leverans butik och leta efter ett välkänt varumärke med en justerbar temperaturinställning. När du använder en håruträtning, skulle du vara klokt att lyssna till några försiktighetsåtgärder. Se till att inte skada håret med hjälp av en värme inställning som är precis tillräckligt för att göra jobbet. Du kommer också vill bedriva denna typ av hår uträtning på helt torrt hår på grund av risken för elektriska stötar. Slutligen, och detta gäller för varje gång du använder värme apparat som används på håret, ska du se att det (håret) är väl konditioneras innan. Innan du börjar använda Hårspännen att hålla Top lager av håret ur vägen. Ta små delar av bottenlagret och börjar nära rötterna, skjut järnet genom längden på håret. Som du avslutar ett lager, unclip de övre skikten och räta ut dem också. Finish, med lite ljus borsta, och du är bra att gå. Om du känner för permanent hår riktning,, kemikalier även känd som relaxers kommer att användas. Dessa kan vara frätande och orsakar skada håret. Som ett resultat kommer de flesta yrkesverksamma rekommendera en salong behandling snarare än att göra det själv hemma. En väl utbildad frisör vet hur man ska värdera håret och välja den typ av Relaxer som fungerar bäst. Det finns tre traditionella typer av kemikalier som används i permanenta håret riktning: natriumhydroxid, ammonium thioglycolate, även känd som "tio" formel, och guanidin natriumhydroxid, som kallas "no-lut" Relaxer. Det finns en annan typ av kemiska Plattång från Brasilien som använder keratin, hittade ett protein i håret, tillsammans med formaldehyd. Detta har väckt säkerhetsfrågor eftersom formaldehyd är inte lätt tvättas bort med schampo och kan släppas ut i miljön i varma och fuktiga miljöer. Det kan också orsaka allergiska reaktioner.

Natriumhydroxid är fortfarande den mest populära håret uträtning kemikalie som används idag. Vanligtvis kommer en stark avslappnande behandling varar upp till sex månader beroende på hårets struktur och tillväxt. Touch ups kan göras på rötter som håret växer i, men i allmänhet bör håret inte kemiskt rätas mer än var tredje månad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.