Vad bör jag veta om Highlighting Hair?

Highlighting hår är en metod för att lätta på färgen lite hår, för att skapa kontrast och dimension. Det är oftast svårare att lyfta hår hemma än att helt enkelt färgen eller blekmedel i håret överallt. Detta beror på att du måste ta reda på exakt var att använda färg och var inte tillämpa den för att skapa en balanserad titt. Det kan vara särskilt utmanande att gälla färger på baksidan av huvudet, där man inte riktigt kan se delar av håret klart.

Många frisörer och colorists rekommenderar starkt att om du funderar på att framhäva hår, du har en professionell göra höjdpunkter. Detta kan vara dyra, kostar betydligt mer än $ 100 US dollar (USD) i dyrare salonger. Om du inte vill betala detta pris, är det förnuftigt att ha någon hjälp. Du och en vän kan få lyfta partiet och turas om att lyfta fram varandras hår.

Oavsett om du planerar att lyfta håret hemma eller ha en professionell utföra detta arbete, bör du fundera på vilka färger du vill använda. Vilken färg du väljer, om du går till en extrem uttalande bör komplettera din hud och hår som inte kommer att vara färgade. Om du vill subtil skillnad, valde en färg som är bara ett par nyanser ljusare än ditt eget hår. För mer dramatiska utseende, kan du markera med mycket ljusare färger. Detta kommer inte att se exakt naturligt, men det kan vara mode framåt. Observera att om ditt hår är mycket mörk och du vill ha blonda slingor, kommer de att vara rött om du bleker håret först. Om du ska göra här hemma, följa de riktlinjer för hur man bleka hår innan du sätter på höjdpunkter. Detta kan vara hård mot håret och kan bäst göras av en professionell. I yrkesmässiga inställningar kommer du att notera att de flesta människor använder bleck för att framhäva hår. Dessa är små bitar av aluminiumfolie i vilken varje hårstrå vald placeras med hårfärgningsmedel. Hemma kan folien metoden vara svårt-kanske du vill söka framhäva mössor istället. Dessa har små hål som du kan dra valda delar av håret igenom för att hålla färgen att vidröra håret du inte vill färg. Du kan köpa belyser byggsatser, men även hemma, är färgen oftast enklast appliceras med pensel. Du kan köpa borstar från butiker skönhet utbud och du kanske vill ta upp en skål för blandning av färg också. Även om du kan använda vilken box färg för att lyfta fram, om du vet den färg du vill använda, kan du också enkelt köpa färg och peroxid du behöver inte blanda till det hemma.

Några bra tips för att lyfta hår kan hjälpa:
  • Gör en testremsa först för att se hur håret ser ut i den nya färgen och hur din hud reagerar på färg.
  • Har en kompis hjälp så att du kan jämnt använda färg på valda delar
  • Använd ett tak hemma att dra sig ur delar av håret
  • Glöm inte att använda handskar vid hantering av färg blandning
  • använda färg via borste och skål metod

Ibland när du följer anvisningarna och få hjälp, slås belysa hår inte ut som man hoppats. Du kan försöka igen genom att använda färg på hela håret, eller du kanske vill söka hjälp med en professionell att rätta hem misstag. När du startar färg behandla ditt hår, men det blir mer skadad (speciellt när du ljusare färg). Du kanske inte vill försöka igen hemma om håret verkar särskilt porös eller sårbara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.