Vad bör jag tänka på när du köper Shampoo?

Shampoo är en produkt som är utformad för att rengöra håret och ger näring åt hårbotten. Genom att använda en kombination av schampo avsedd för din hårbotten och balsam formuleras för håret, kan du skapa ett balanserat och hälsosamt hår. När du köper schampo, är hårbotten typ den viktigaste faktorn, eftersom vissa produkter är speciellt konstruerade med torr hårbotten i åtanke, medan andra schampon fokus på fet hårbotten eller mjäll. Undvik att köpa schampo som är förpackade med hårbalsam, eftersom de två produkterna har olika funktioner. Om du använder mycket produkter i håret som tenderar att bygga upp över tiden, bör du överväga att köpa schampo för att klargöra ditt hår. Klargörande schampo bör användas ungefär en gång i månaden, eftersom de högre syror som tar bort överblivna hårprodukter också kan lämna ditt hår torrt och sprött. Torrt hår kommer att leda till kluvna hårtoppar och skadade hår, och är något du vill undvika.

Om ditt hår och hårbotten är sunt och normalt, använd ett milt schampo avsedd för friskt hår. Köpa schampo för er redan friskt hår och hårbotten kommer att upprätthålla en hälsosam balans i håret, hålla det mjukt, glänsande och full volym. Denna typ av schampo kommer också att hålla din hårbotten ren, återfuktad och frisk. Om du har torrt hår och torr hårbotten, en vanlig kombination, kommer du nog finna dig att köpa schampo för att återfukta din torra hårbotten och efter med en fuktgivande balsam. Moisturizing Shampoo rengör ytskikt i hårbotten och fällor fukt för att göra huden friskare. I vissa fall använder ett fuktgivande schampo oljor för att uppnå detta, i vilket fall bör du se till att ditt hår är inte görs alltför fet med oljor. Om du har en fet hårbotten, kan man också göra håret fet, vilket leder till halta, smutsigt hår. Schampo avsedda för fet hårbotten innehåller vanligtvis Astringents like tea tree olja och salvia att dra ut olja ur hårbotten, så se på dessa ingredienser på etiketten när du köper schampo för fet hårbotten. Om denna typ av schampo börjar torka håret, kombinera den med en mild fuktighetsgivande balsam för att återställa fukt och hålla håret mjukt, friskt och glänsande.

Special hår behov förutsätter att köpa schampo som är speciellt formulerad. Om du upplever mjäll, köpa ett schampo som är speciellt framtagen för att behandla den. Mjäll schampo minskar irritation och rodnad som orsakas av mjäll, och kommer också att minska den mängd mjäll. Välj balsam baserat på håret som ska användas efter din mjäll shampoo. Om du har färgat hår, bör du också planer på att köpa schampo designat speciellt för denna applikation, så att du inte skadar ditt hår eller remsor färgen medan du städar ditt hår.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.