Vad bör jag tänka på när du köper Mascara?

Om du är i affären eller kosmetika affär köpa mascara, kan du finna dig överhopad med alltför många val. Inte bara mascara val varierar, men borsta längd och form varierar också och kan vara en faktor att beakta när man köper mascara. Dessutom måste man bedöma färg och sort, eftersom en skugga kan vara bättre än en annan för dina fransar och färg.

Normalt är mascara finns i svart eller brunt. Du kan också ibland hitta tydliga mascara som kan fungera bra som ett första kappa, eller på eget om du har tjocka mörka ögonfransar. För en fånig kostym, eller en rockkonsert, kan du överväga att köpa mascara i lila, blått eller grönt. Men för dagligt bruk, svart eller brun tenderar att vara mer smickrande. De med ljus färg kan hitta svarta vara lite överväldigande, och kan välja en diskret brun. När du har beslutat om en lämplig färg, köpa mascara blir lite mer komplicerat.

Först, om du använder mascara för en särskild dag, såsom bröllop, överväga att köpa mascara som är vattenfast. Detta hjälper dig att komma igenom dagen utan att behöva oroa att du ser ut som en tvättbjörn om du kasta några tårar. Du kanske också vill använda vattenfast mascara för alla dagar, och speciellt i regnigt väder. Om du köper mascara som är vattenfast, se till att även plocka upp en oljebaserad ögon-makeup remover för rengöring bort mascara på natten. Om du brukar få hudirritationer från make-up, du vill tänka på att köpa hypoallergeniskt mascara. Detta kan vara särskilt användbart för dem med täta öga allergier också, som några mascara kan irritera ögonen. Om du gillar grymhet utan smink, kan du även överväga att köpa mascara som inte har testats på djur. Dessa brukar vara skonsammare för ögonen i allmänhet, eftersom de inte kan testas på djur och ingredienser används som sannolikt inte kommer att irritera. Du kommer också att notera att mascaran kommer i förtjockning formler, förlänga formler och anti-clumping formler. Vissa borstar kommer vara avrundade, och vissa kommer att bli lång och rak, eller kort och rak. Längre borstar kommer att möjliggöra enklare tillämpning av mascara. Böjda borstar push topp fransarna uppåt för mer curl. Formlerna ovan är ganska självförklarande, men ett val kan vara bättre än någon annan när du köper mascara.

Thickening formler brukar ha vax eller polymerer som gör ögonfransarna se lite tjockare. Om du har tunna fransar dessa kan vara ditt bästa val när de köper mascara. Förlängning mascara kan ha väsentligen samma formel som förtjockning mascara, men kommer med ett längre borste som har tätare borst. Detta sätter mer mascara på ögonfransarna med varje ansökan och du kan få tips på dina fransar med större lätthet. Det spelar egentligen ingen förlänga ögonfransarna, utan helt enkelt lägger mer mascara på, ger en längre ser lash. För vissa, köpa mascara som är anti-bildning är det bästa sättet att gå. Anti-clumping mascara tenderar att ha silke eller andra oljor som håller mascara fastnar i varandra. Det brukar fungera ganska bra om du vill tillämpa mer än en kappa.

anser slutligen att köpa mascara varannan månad. Över tid kan det torka ut och kommer inte att fungera lika bra, och kan också bli en grogrund för infektion bakterier. Om du har en ögoninfektion medan du använder mascara, köpa ny mascara när infektionen är borta. Vidare delar inte mascara med andra, eftersom även detta kan resultera i virala eller bakteriella ögoninfektioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.