Vad är några olika typer av hårborstar?

hårborstar används inte bara för att hålla håret snygg och stylad, men att distribuera oljor från hårbotten till ändarna på håret trådar. Olika typer av hårborstar arbete på olika hårtyper, längder hår och stilar hår. Hårborstar som finns idag bland annat paddel borste, skulptera borste, runda och flata termisk borstar håret, stålborstar, oval penslar och vadderade borstar håret.

Paddla hårborstar är bra för utjämning och uträtning hår. De kan tämja ner lockiga och vågiga hår som paddlar hår borstar är inte lämpliga för att skapa volym. Paddla hårborstar oftast är stora, platta och rektangulära och erbjuda bred täckning.

Sculpting hårborstar är lämpliga att använda på hackad eller razored hår kanter. Skulptera hårborstar tenderar att fungera bäst på kortare frisyrer samt texturerat former och rundade lager. En skulptera pensel kan också användas för att skapa volym av "back-kamma" håret.

Round termiska hårborstar kan lägga forma till kort hår, särskilt när blås torka håret. Round termiska hårborstar finns i olika bredder att lägga till olika former till håret. När den används med en hårtork, rund termiska hårborstar ofta slät och volumize håret. Flat termisk hårborstar en tendens att sträcka ut håret och kan bidra till att skapa en plan, slät look.

Wire hårborstar oftast fungerar bäst på tjockt hår, eftersom de kan vara alltför hård i hårbotten av personer med finare hår typer. Wire hårborstar kan också fungera bra på lockigt hår. Tråd hårborstar med små plastkulor i ändarna av metall ekrar är ofta milda nog för de som har finare hår.

Oval hårborstar inte brukar lägga mycket volym i håret och är bra för långa, rakt hår. Vadderade hårborstar är idealiska för medellånga till långa hår som ju längre håret är, desto mer utsatt är det att bryta. Vadderade hårborstar tenderar att dämpa håret och bidra till att förebygga brott och skador.

Förutom tråd borst, hårborstar finns med naturlig eller syntetisk borst. Syntetiska borst borstar är mer allmänt tillgänglig och oftast mycket billigare än naturliga borst, hårborstar, men de kan skapa statiska i håret. Fint hår är särskilt utsatta för statisk. Naturliga borst hårborstar är ofta gjorda av galt hår och tenderar att minska statisk i håret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.