Vad är skillnaden mellan Parfym, Eau de Toilette?

Det finns flera kategorier av dofter idag: parfym är på topp, följt av eau de toilette , eau de toilette och Eau de Cologne , var och en innehåller en lägre grad av aromatiska oljor, respectively. Ju lägre koncentration av aromatiska föreningar, desto kortare doften liv. Parfym är mycket uppskattad just därför att det varar från morgon till kväll. Dessutom bär parfym väl, vilket innebär doften stannar frisk som dagen bär på. I själva verket är bra parfym för att lukta trevligt hela dess olika stadier av förslitning.

Aromatiska föreningar som används i parfymer har komplexa kemiska interaktioner. Medan vi kan föreställa en grupp av företagsledare sniffing flaskor av olika blandningar för att se vad som luktar bäst, sanningen är betydligt mer komplicerat. Doftande föreningar tenderar att dela snabbt när den utsätts för värme, ljus och luft. För att en doft till sista hela dagen, tiotals eller hundratals ingredienser så att parfym fortsätter att "blomma". Huvudsak som en grupp av föreningar är förbrukade, ett nytt liv åt den doft och lägger sin egen ton. Parfym sägs ha tre toner som tillsammans bildar varaktiga doft. Top note är den första doften när den tillämpas. Denna doft varar bara några minuter till en timme, och kan vara något starkt. Eftersom det minskar den avslöjar den mitten anteckning av doften, även kallad hjärta eller kropp doft. Den aromatiska föreningar som utgör hjärtat håller längre, men så småningom ge vika för Base note eller underliggande tonen i parfym. Den optimala doften av Basnot tar tid att utveckla, så först här tonen är inte så trevligt, men är maskerad av de övre och mellersta anteckningar. När de mjuka, är basen noterar parfym fullt utvecklade, och helst bidrar till att stärka andra anteckningar. Detta är doften kvar i slutet av dagen.

Förstå denna symfoni av interaktion gör det lätt att se varför en parfym kan lukta trevligt när första gången tillämpas, men kan ta en fadd eller hetsande anteckning av slutet av dagen. I detta fall basen noterar doft är inte att passa dig. Omvänt kan en parfym luktar bättre som dagen bär på om din lukt sinnen föredrar basen notera att de övre och mellersta anteckningar. När du hittar en parfym som verkligen tilltalar från morgon till kväll, har du hittat en kärlek till alla tre konstaterar att komponera en doft.

Med alla vi förknippar med parfym kan det verka kontraproduktivt intuitiv som väldoftande kemikalier i allmänhet kaustik irriterande i koncentrerad form. Av denna anledning parfym görs med utspätt eteriska oljor och föreningar. Allmänhet är koncentrationen skjutningen 20-40% för parfym, 10% mindre för Parfum, 20% mindre för eau de toilette, och Köln endast innehåller mellan två och fem procent aromatiska oljor.

Även blommor utgör den största källan för kemiska föreningar som används i parfymer, bark, trä, hartser, blad, tobak och citrusfrukter också bidra till att olika typer av dofter. Syntetiska kemikalier har också blivit populära och är mer tillförlitliga ur ett industriellt perspektiv, eftersom de konsekvent att arbeta med, till skillnad från naturliga produkter. Däremot är användningen av syntetiska ämnen en ny arena med ett oprövat historia vad gäller hälsa och miljö. Syntetisk mysk, till exempel, har hittats i de stora sjöarna på grund av närheten kemisk bearbetning. Det har också påträffats i mänskliga fettceller och bröstmjölk. Om du föredrar att köpa parfym som är gjord av naturliga ämnen, leta efter orden, "naturliga ingredienser. " Det kommer sannolikt bli dyrare och det kan vara svårare att hitta. Ingredienser som anges som "imitation" eller "naturliga syntetiska ämnen" avser syntetiska kemikalier som skapats för att kopiera verkliga kemikalier. Den syntetisk version (er) kan ha en mycket starkare lukt än sina dyrare, naturliga versioner. Dock är syntetiska ämnen tillverkade av olika element än naturligt förekommande ämnen, och är inte "naturliga. "

Även syntetiska kemikalier används alltmer i traditionell doft kategorier, de har också gett upphov till en ny kategori av dofter, samlade under rubriken Ozon eller Oceanic . Detta går med i befintliga kategorierna av Floral , Frukt , Green , Wood, Amber och läder , och Oriental .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.