Vilka är Oscars?

Academy Awards, även känd som Oscar är utmärkelser för överlägsen film arbete fastställs årligen av Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS). De anses av många vara den mest meriterande tilldelning i filmvärlden, och är hett eftertraktade av nästan alla i filmbranschen. Oscarsgalan gavs först ut 1929, och har sedan dess blivit grand dame konferencier filmpriset.

Oscarsgalan försöker belöna de bästa arbetet inom alla tekniska, produktions-och prestanda. Nominerade filmer eller arbete brukar anses banbrytande eller exceptionella, och en Oscarsnominering kan vara ett enormt uppsving för en karriär, oavsett vem som faktiskt vinner statyn. Ändå Box Office framgång är ingen garanti för nomineringar, ofta, är åtgärder, fantasy och science-fiction filmer förbises för prestanda utmärkelser trots höga inkomster. Idealfallet är utmärkelserna ges för kvalitet, oavsett genre eller monetär framgång. är ett prestigefyllt och viktigt priset är nominerings-och urvalsprocessen för Oscarsgalan utföras med stor omsorg. AMPAS består av inbjudna medlemmar, oftast de med framgångsrika och betydande film karriärer. Varje film som uppfyller de grundläggande krav som berättigar kan bli nominerad till en Oscar kategori av AMPAS medlemmarna i respektive fält, men alla medlemmar kan nominera och rösta fram den bästa bilden Oscar. sedan 1953, har Oscars TVprogram varit en spektakulär tv-händelse firar film och glans i Hollywood. Miljontals fans ställer in varje år för att se filmen stjärnor gå den röda mattan, ofta sport kläder anpassade designer och förvånansvärt dyra smycken. De pre-show har blivit nästan lika populär som utmärkelserna visa sig, med alla stora mode och underhållning tidningen täcker ankomster av stjärnorna.

Utmärkelserna visar självt använder en värd eller ceremonimästare till herde för show. 1929, den första värdar var legendariske regissören Cecil B. DeMille och skådespelaren Douglas Fairbanks. Under de senaste åren, är den värd vanligtvis en komiker eller noteras komisk skådespelare. Johnny Carson, Billy Crystal, Robin Williams, Whoopi Goldberg, och Ellen DeGeneres har alla gjort utmärkelser under åren, erbjuder komisk lättnad bland de ibland stel prisutdelningar.

Oscarsgalan är kontroversiellt bland många film fans. Vissa anser att belöningar kan förvandlas till en populär tävling, eller ett sätt att få eller använda Hollywood inflytande. Många påpekar att stora komiska föreställningar ignoreras ofta i båda kategorierna, och att bästa film vinnarna blir ofta dunkla minnen. Andra hävdar att Awards shunten tekniska prestation kategorier i en särskild ceremoni, som går till Glamor snarare än meriter. Även denna sista punkt visserligen har vissa förtjänster, är det svårt att argumentera för att en sändning som ofta löper över fyra timmar längre.

The Academy Awards är en sann, konkret tecken på att ha det i Hollywood. Trots en betraktare avlämningsplatser under senare år är showen populär. Tjusningen av utmärkelserna är obestridlig: hela upplevelsen är fylld med fantastiska inslag, som alla som någonsin praktiserade sitt tacktal i duschen kan berätta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.