Vem är Scooby Doo?

Scooby Doo är en tecknad figur som blev känd för huvudrollen i en serie teckningar belyser fega hunden och hans tonåriga vänner som löser mysterier. Scooby Doo gjorde sitt första framträdande i CBS TV-station. Scooby kanske aldrig skulle ha skapat om inte för en man vid namn Fred Silverman.

Silverman var ansvarig för dagtid programmering för CBS 1969. Han ville ha en tecknad serie som inte är beroende av superhjältar i luften på tv. Silverman envisioned framtiden visas som en korsning mellan 1940 radioprogrammet I Love a Mystery och den populära teveserien Många kärleksaffärer Dobie Gillis , ett program som sändes från 1959 till 1965 och innehöll en berättelse om en dum tonåring och hans vänner. Som svar Silverman begäran valde animationsstudion Hanna-Barbera författare Joe Ruby och Ken Spears att skapa karaktärer, ytor och linjer berättelse för nya tecknade. Det ursprungliga konceptet utformats av författarna fyra inblandade tonåring detektiver som reste i en skåpbil som kallas The Mystery Machine. Tonåren skulle lösa mysterier som de körde runt i landet tillsammans med sina sällskapsdjur Grand Danois. Vid den tiden var det stora hunden inte ett avgörande tecken på historien. var Showen första kallas Mysteries Fem , men ändrades snart till Vem är rädd? Så småningom, showen uppenbarades för CBS chefer och ordförande Frank Stanton . Skaparna av det mysterium karikatyr ville schemalägga sin airing för hösten 1969.

Tyvärr, Stanton trodde konstverket var för skrämmande för unga tittare och förkastade det. På flyget hem, var Silverman lyssna på Frank Sinatra musik på hans hörlurar. Sången Strangers in the night spelade. En del av låten inspirerade Silverman att komma med en ny fras, "Scooby Doo Dooby. " Han åter närmade chefer och berättade att showen skulle kunna kallas Scooby Doo, Where Are You? . Den hund som heter Scooby Doo skulle ta hans plats som huvudpersonen i programmet.

Hanna Barbera nya versionen av den tecknade var mer komisk än mystisk. Den distinkta röst Scooby Doo gavs av Don Messick, som fullkomnade hundens skratt och ljud. Populära DJ Casey Kasem uttryckte karaktär Shaggy, Scooby Doo är ständigt hungrig bästa vän. Gruppledare Freddy spelade Frank Welker, medan Nicole Jaffe uttryckte intellektuella Velma. Avrundning ut om rollistan var den vackra Daphne som har uttryckts av skådespelerskan Heather North.

År 1972 började cartoon featuring Scooby Doo till huvudnummer speciell gäst stjärnor som Tim Conway, Phyllis Diller, Don Knotts, Jonathan Winters, The Addams Family, och komisk duo Helan och Halvan. Efter sju år på CBS, bytte karikatyr till ABC nätet, gradvis införa nya karaktärer som Scrappy Doo. Showen fortsätter i olika former och har gett upphov TV specials, långfilmer längd, videospel, och licensierade handelsvaror.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.