Vem är Princess Leia?

Princess Leia Organa, spelad av Carrie Fisher, är en av huvudpersonerna i början Star Wars trilogin skapats av George Lucas, och senare titeln Episodes IV-VI. Den andra trilogin är en föregångare till den första, och under kort tid funktioner Leia som en baby i en av de sista scenerna i den senaste filmen, Revenge of the Sith . Där lär vi oss att Princess Leia är dotter till Padme Amidala och Anakin Skywalker, och tvillingsyster till Luke Skywalker. Denna information i den tidigare serien inte visas förrän Episode VI, The Return of the Jedi . Genom större delen av den första serien, är Princess Leia känd som dotter till senator Bail Organa och hans hustru drottning Breha av Alderaan. I det första Star Wars film, öppna scener av filmen oro att prinsessan Leia har stulit planer imperiets Death Star, en rörlig rymdstation som kan förstöra en planet i ett enda blast. Hon ser senare destruktiva makt Dödsstjärnan när guvernören Tarkin förstör Alderaan. Hon fångas upp i de första scenerna i Star Wars och är planerad för utförande, men hon lyckas dölja Dödsstjärnan planer i droid R2D2, och skickar dessa till Obi Wan Kenobi, innan hon fånga. När de tre huvudpersonerna, Han Solo, Luke Skywalker och prinsessan Leia, äntligen förenas i ett räddningsförsök på Death Star, verkar det troligt att Luke och Leia blir involverade romantiskt. Detta skulle naturligtvis medföra grekisk tragedi snarare än inspiration Lucas ville ha, och han skift Leias uppmärksamhet Han Solo i den andra filmen, The Empire Strikes Back . Vad som är tydligt i den första Star Wars film är att Leia liknar Han i vissa avseenden. Hon är en tuff-tala, modig, och något kors person med en otrolig skicklighet som en fighter. I dokumentärer för hur Star Wars , hävdar Mark Hamill (Luke Skywalker) att Leia är den enda karaktär som alltid skjuter noggrant i första Star Wars film.

Trots torterad under sin fångenskap i riket, Luke's räddningsförsök hoppar Princess Leia på högvarv. Hon är inte en "svimning prinsessa" ens i vår vildaste fantasi, och i stället aktivt deltar i sin egen flykt. Hennes mjukare sida är inte avslöjas förrän efter Luke, Han och Leia har undgått Death Star, där hon uttrycker sin medkänsla med Luke över död Obi Wan Kenobi. i några avsnitt V och VI, Leia spjutspetsar upproret, samtidigt förälskad i Han Solo. En intressant vändning sker i den tredje filmen, där Leia och Luke måste rädda Han från Jabba the Hut. Istället för att göra Princess Leia flickan som ständigt behöver räddning, Lucas välja att skapa en mytisk krigare kvinna av slagen, en djupt feministisk karaktär som lätt håller sin egen mot de två manliga hjältar Star Wars trilogi. Ingen ifrågasätter hennes jämbördiga till Luke och Han, och hon är faktiskt i många avseenden är överlägsna dem, eftersom hon är högre upp i kedjan för ledning och agerat som en rebell sedan före Star Wars trilogin börjar.

I senare romaner, inte skriven av Lucas, baserat på Star Wars Världen post Empire, Leia Han gifter sig, och de har barn som är ovanligt begåvad med kraft. Lucas innebär också att prinsessan Leia skulle kunna bli en Jedi, eftersom hon är dotter till Anakin. Lucas karaktär kan sägas ha djupt inspirerat några moderna hjältinnor. Hon är förvisso stamfader andra populära karaktärer som Buffy och vampyrerna, Xena Warrior Princess och Trinity från filmen The Matrix , alla vackra kvinnor med förmågan att leda och vara farligt vid behov.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.