Vem är Kalle Anka?

Kalle Anka är en Disney-figur berömd för sitt dåliga humör och nästan obegripligt tal. Han är en vit anka framställs ofta klädd sjöman skjorta och hatt men inga byxor. Den ursprungliga röst Donald utfördes av Clarence "Ducky" Nash. Efter 50 år som en röst för de eldiga temperament anka, Nash utbildades Tony Anselmo att ta över den talande roll.

Tecknet gjorde sitt första framträdande 9 juni 1934 i Disneys tecknade kallade Wise Little Hen . Anpassning av den välkända Little Red Hen historia, featured den tecknade en höna som försöker att plantera och skörda majs. Hon söker hjälp från Kalle och en karaktär som kallas Peter Pig, både som vägrar att hjälpa till. Som ett resultat, hönan och hennes ungar att göra allt för plantering och skörd. När hönan förbereder en måltid med hjälp av det skördade säd, Donald och Peter är inte inbjudna till festligheterna. Den amerikanska allmänheten snabbt förälskade sig i den vresige anka, och 1940-talet, filmer med Kalle Anka outnumbered sådana som betonar Musse Pigg. Donald stjärnmärkta ursprungligen i 128 karikatyrerna. Hans första stora roll i den animerade filmen heter Don Donald . En kvinnlig anka vid namn Donna framträdde med honom i den karikatyr som ägde rum i Mexiko. Den kärlekskrank Donald spelade en trubadur som ville behaga Donna, även att bli av med sin burro till förmån för en bil. När huvudrollen i sina egna animerade filmer, han också medverkat i animerade funktioner tillsammans med Musse, Långben och Pluto. En särskild krigstida Kalle Anka-film vann en Oscar ® för Bästa Cartoon. Den hette Der Fuhrer's Face och innehöll Donald upplever en mardröm, där han bodde i Nazityskland. Den 7 februari 1938, stjärnmärkt Kalle Anka i sin egen tidning tecknad serie. Under slutet av 30-talet och 40-talet, den ursprungliga band har återgetts i serietidningar. Snart skapades nya serier featuring Donald, kapitalisera på den populära serietidningen marknaden.

två anmärkningsvärda cartoons featuring Kalle Anka ingår live-action också. Dessa två revolutionerande teckningarna Saludos Amigos och Tre Caballeros . I båda filmerna spelade Sydamerika en central roll. Teckningarna har skapats som en tjänst till U. S. regeringen för att uttrycka goodwill mot Sydamerika.

Kalle Anka hedrades på sin 50-årsdag den 13 november 1984. CBS sände en fest värd Dick Van Dyke där en mängd andra kändisar anslöt sig till honom i att hylla en av Disneys mest älskade figurer. Genom åren har Kalle varit en populär Disney-figur, planer runt lunchboxes, t-shirts, och visas i TV och skärmar filmen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.