Var är Route 66?

Bobby Troup skrev låten, och Nat King Cole och många andra, däribland Michael Martin Murphey, har täckt det. Det gav upphov till och med en tv-show. Amerika har varit "se om sitt sparkar på Route 66" i över 60 år.

Så, vad är Route 66 och, ännu viktigare, där är det? Sången berättar: "Du går från St Louis till Joplin, Missouri och Oklahoma City är oh, så söt. Du kan se Amarillo och Gallup, New Mexico. Flagstaff, Arizona, glöm inte Winona, Kingman, Barstow, San Bernadino! "Route 66 var en av de första linjerna över land.

Route 66 har sitt ursprung i behovet av bättre vägar. Åkarna behövs ett bättre sätt att få mellanvästern spannmål till Kalifornien och Kalifornien producerar till Mellanvästern. Därför föddes en väg.

År 1926 fick Route 66 dess officiella numret och beteckningen på en amerikansk motorväg från Chicago till Los Angeles. Det tog upp några befintliga vägar och kopplas olika samhällen längs vägen i Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona och Kalifornien. John Steinbeck i Vredens druvor kallade det USA: s "Mother Road", och tusentals Okies och Arkies reste den under den stora depressionen på väg till Kalifornien och vad de hoppades skulle vara det förlovade landet.

Under andra världskriget, under förutsättning Route 66 lättare fordon och ammunition transport cross-country. Efter kriget, eftersom fler amerikaner blev mobila och började ta semester familj sommaren startade Route 66 få del av dess historiska lyster. Även om många av de platser vägen passerade var bara små städer, dessa platser snabbt såg möjligheten att göra ett par dollar från turister, och så började inrätta "motor läger" för trötta resenärer och bygga souvenirbutiker och restauranger. Några av dessa små platser blev berömd landet för sin mat, rekreationsmöjligheter eller unika. Route 66 började försvinna i början av 1960-talet, eftersom Interstate system förbi eller slukade upp delar av motorvägen.

Route 66 passerade åtta stater och tre tidszoner och förutsatt vanliga människor med en minnesvärd semester. Enligt National Historic Route 66 Foundation, ca 85% av motorvägen är fortfarande körbar, även om berörda resenärer ska leta efter bra, detaljerade kartor. Efter den sista av vägen togs ur drift 1984, var det inte längre väl markerade. Vissa av de turister stannar och berömda skyltar existerar fortfarande och är värda efter.

Route 66 har en plats i historien av Amerika. Den främjade längre västerut expansion och hjälp handel. Det bidrog också till vår gemensamma kultur. Vi är en mobil land, och Route 66 symboliserar vår historia som resenärer. Det omfattar mycket som är klassiskt amerikansk: road mat, drive-ins, klibbig souvenirer och långa resor väg, bara för äventyr av det. "Så kommer ni inte få höften till denna tid spets. . . Get your kicks på Route 66. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.