Vad är ett togaparty?

ett togaparty är ett parti där gå klä upp approximationer av antika romerska klänning. Romarna skulle förmodligen har svårt att erkänna det "toga" slitna på toga parterna, eftersom de vanligtvis gjorda av lakan som är draperad i ett mycket avslöjande sätt, i motsats till den tunga och dölja veck original toga. Toga partier tenderar att vara speciellt populärt på campus, särskilt i studentföreningar och sororities, även människor som inte är i college kan hålla toga partier också.

Ursprunget till togaparty tycks ligga i den 18: e århundradet, när folk höll man i romersk dräkt som en form av underhållning. Denna typ av 18th century modefluga förändrades dramatiskt 1978 då succéfilmen Animal House föreställde en mer vild version av togaparty. Tanken bakom den moderna togaparty är ett parti som är tänkt att referera till legendarily slösaktiga och dekadenta parter som hölls i antikens Rom, med ett sortiment av drycker, spel och mat för att underhålla gästerna.

Även om gamla toga bars över ett linne tunika, deltagare i en modern togaparty, vanligtvis ett strategiskt draperat bedsheet tillsammans med underkläder, och, i fallet med kvinnliga deltagare, smycken som armband och halsband. Sandaler, sandaler särskilt som spetsar upp i romersk stil, är också en gemensam del av kläderna, och vissa människor kan bära kransar. Många tycker om att bära toga som de har improviserat, gör ett togaparty relativt billig i riket av kostym parter, men det är också möjligt att köpa kommersiellt framställt toga som kan skräddarsys för en mer avslöjande och Formpassande look.

Planera ett togaparty inte kräver mycket större insatser än organisera en vanlig fest. Ge gästerna runt en veckas tillkännagivande är i allmänhet lämpligt, är så strumpan upp på en mängd snacks och drycker. Att hitta någon att agera som en DJ kommer att hjälpa till att hålla musiken flödar, och på fester där folk vill organisera spel, kan det hjälpa att rekrytera ett spel planerare och samordnare som får publiken var eld och lågor.

Även om många förknippar togaparty med en sedeslös händelse lastad med berusade studenter, finns det ingen anledning ett togaparty kan inte vara en mer stillsam affär. Icke-alkoholhaltiga drycker kan serveras, och det kan finnas ett fokus på att spela gruppspelsmatcher att ge partiet mer struktur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.