Vad är ett spin-off?

TV, en spin-off "är en show featuring en karaktär från en tidigare producerade program. Tecknet tas bort från den ursprungliga idén och ges en ny vinkling på livet, så att säga. Man kan också säga att i avknoppningar, är författare snurrar nya berättelser om kända tecken. En spin-off kan vara i alla genrer, såsom en varieté, såpopera, tecknad eller dokusåpor, men situationen komedier, eller sit-coms, verkar vara särskilt populärt för avknoppningar.

situationskomedi Frasier är ett exempel på en mycket framgångsrik spin-off. Det delas ut av de stora hit Cheers och funktioner pompös psykolog, Dr Frasier Crane, som var en av flera stamgäster på baren i Cheers ägs av huvudpersonen, Sam Malone. Framgång Cheers var fenomenal och dess stjärna, Ted Danson, sades vara den bäst betalda skådespelare under den tid Cheers var i sin krafts dagar. Cheers tog elva år, från 1982-1993, men Frasier , med Kelsey Kramer reprising hans Dr Frasier Crane karaktär också haft en elva år löpa från 1993-2004. Showen Frasier fokuserade på Dr Crane nya liv i Seattle som psykolog med ett call-in radioprogram. Ibland, avknoppningar sänds under förberedelserna av det ursprungliga show. Till exempel, 1960-1968 sit-com Andy Griffith Show lett till spin-off Gomer Pyle USMC från 1964-1969 och Mayberry RFD från 1968-1971. Det är viktigt att notera att en nyinspelning av föreställningar är inte detsamma som spin-offs. Ett exempel på en brittisk visar att var omgjord till en amerikansk publik var 1973's Man om huset som var omgjord som 1977's Three's Company .

1968 s barnprogram Archies grundades på den populära serietidningar, hade tolv olika spin-off-program. Alla dessa tolv visar featured Archie serietidning tecken. Sabrina tonårshäxan var otvivelaktigt den mest populära av dessa. Verkligheten visar American Idol debuterade 2002 och var en sådan stor succé att det ledde till tre spin-offs. Dessa är: American Juniors, American Idol jul, American Idol Extra och American Idol Rewind .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.