Vad är en gjuten?

En rösterna är en grupp artister med i ett inspelat eller live-konsert. Den gjutna ledamöter kan väljas utifrån utseende, kompetens, erfarenhet och kemi med andra gjutna ledamöter och gjutprocess är ofta mycket komplexa och mycket selektiv. Pjäser, TV-shower, filmer, reklam, musikaler, radioteater, och en rad andra föreställningar kräver alla en avgjutning av konstnärer, med stöd av en besättning på tekniker, producenter och andra. Denna betydelse av ordet "kasta" på engelska går tillbaka till 1600-talet. Det första steget i att samla en rösterna är typiskt hålla auditions. Under auditions kommer en panel av recensenter har möjlighet att se flera personer läsa på delar, sjunga, och ibland delta i en skärm test, när det gäller film-och tv-gjutning. Ofta direktören för prestanda är närvarande, tillsammans med producenter och några stödpersonal, även om det ibland inledande auditions utförs av en casting byrå, som avser endast de bästa kandidaterna till regissör och producenter.

Getting into auditions kan ibland vara svårt. I vissa fall kan en öppen inbjudan till audition utfärdas, vilket innebär att vem som helst kan komma in för att prova en del. I andra fall är auditions stängd, begränsad till särskilda remisser från gjutning organ, som kan hålla ett bibliotek av potentiella artister på sidan. Under auditions, anser panelen lämpligheten av olika artister för roller i pjäsen, liksom deras kemi med andra potentiella gjutna medlemmar. Ibland kommer en aktör komma in för att läsa för en roll, och till slut blir rösterna i en annan och beroende på typ av gjutning, kan folk få anteckningar och uppdrag att göra igen så att gjutningen personalen kan få en uppfattning om deras mångsidighet. När en rösterna har beslutats, en gjuten lista utfärdas och kasta medlemmar uppmanas att skriva under avtal som stipulerar sin lön och olika aspekter av prestanda. Inom teaterns produktioner, till exempel, kommer att kasta medlemmarna informeras om när repetitionerna börjar och hur länge resultatet beräknas löpa, och de kan bli ombedd att förbinda sig till framtida körningar eller turer i produktionen. Det är inte ovanligt att människor på en avgjutning att bli mycket vänliga med varandra under loppet av en produktion. Beroende på pjäsen, får artister spendera veckor eller månader tillsammans i repetitionerna innan föreställningen även debut, och detta ger dem tillfälle att lära känna varandra. I TV, kan kasta medlemmar tillbringa år tillsammans, ofta blir mycket nära vänner med varandra och med tekniker och stöd besättning som arbetar på showen. I det teatrala i allmänhet, kan artister också blivit mycket isolerade, särskilt när de är extremt fokuserade på sitt arbete, att finna mer gemensamt med andra gjutna medlemmar och besättning än samhället i stort.

Spänningar kan också utvecklas på en gjuten, och dessa spänningar kan vara problematiska för dem som ansvarar för produktionen. Särskilt i stora cylindrar, är det inte så förvånande att en person kan komma att tycka illa om en annan, men när de har att spela scener tillsammans, kan detta leda till stora spänningar och stress för alla inblandade. Någon som konsekvent utvecklar interpersonella problem med andra gjutna medlemmar får finna sig själv utestängda från framtida produktioner, såsom information om attityder över skådespelare är ofta stor spridning mellan produktionsbolag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.