Vad är en cirkus?

Cirkusar är en form av underhållning som innehåller något för nästan alla. Som en resande enhet av clowner, akrobater, dressyrnummer och en rad andra artister, har cirkusen en historia som går tillbaka till glansdagarna i det romerska riket. Allmänhet, är i fokus för den utförande område kallas en ring, som äger till cirkuläret typ av utrymme. Eftersom cirkusar färdas företag, är tält som används för en stor del av liveframträdanden och bostäder för djuren och rekvisita, medan konstnärer och andra arbetstagare cirkus tenderar att leva i trailers och vagnar.

Själva karaktären av en cirkus är att ge en källa till nöje och underhållning som företaget reser form en plats till nästa. I modern tid ansågs 19th century genom tidigt 20th century vara en guldålder för denna typ av resa show. Fusioner av mindre cirkusar skapat några av de jättar som fortfarande anses ha satt standarden för kvalitet cirkus. Än i dag många människor känner fortfarande namnen på Barnum och Bailey, liksom Ringling Brothers med idén om en riktigt bra cirkus. En av de innovationer som hjälpte till att popularisera den moderna cirkusen är konceptet av flera utför områden. Ofta kommer en stor cirkus ge upp till tre utför områden som är avsedda för olika typer av rättsakter. This three ring circus standard användes ofta som ett sätt att bygga upp spänning bland folket som cirkusen gjorde det väg till nästa stad. En ring kan funktionen dressyrnummer, såsom elefant och handlingar tiger. Den elefanter och tigrar är permanenta karakteristika och ofta behandlas med största omsorg. En andra ring kommer att fokusera på handlingar mod och skicklighet, såsom trapets och hög tråd artister. Den tredje ringen kommer att handla om galna kul, oftast kommer från en featured clown som stöds av en mängd andra clowner. Det är inte ovanligt att konstnärer som är med i en ring för att även visas som en del av akten i andra ringar.

Många fast anställda och artister med den moderna cirkusen väljer att semester under vintermånaderna av året. Det finns en stor koloni av karneval verk, känd som carnies, i Sarasota Florida området. Sarasota är också hem till Ringling Brothers museum, som uppvisar drag av glansdagar cirkus tillsammans med regelbundna framträdanden av cirkusartister.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.