Vad är en Workation?

En workation är en resa eller semester där du måste utföra en uppgift för ditt vanliga arbete. Även om du kan vara i en ny eller exotiska locale, kan du delta i möten, telecommute eller slutföra projekt för jobbet. Beroende på din befattningsbeskrivning, får workations eller inte får räknas av mot din semester timmar på arbetet.

Om du är på ett företag planeras workation, kommer du antagligen sätta arbeta först och fritidssysselsättning andra. Vissa företag har huvudkontor eller möteslokaler i andra städer och länder, kräver resa dit för konferenser, utbildning eller speciella evenemang. På ett företag planerad workation, kommer du att arbeta förmodligen hela dagar och har kvällar och eventuellt helger till dig själv. den begränsade tiden för dig att slappna av på ett workation kan användas till din fördel. Om du inte är bekant med staden eller landet du befinner dig i, kolla lokala listor för närliggande turer eller platser du vill besöka. Du kan inte lära sig allt om en ny plats i ett par lediga timmar, men du kan ha unika upplevelser som ger dig en minnesvärd perspektiv på lokalen. Försök att undvika turistfällorna och letar efter lokala smultronställen och sevärdheter i stället. Kom ihåg att planera dig själv tid att bara koppla av, liksom, trots att du är tekniskt på semester, du behöver vila och förbereda dig för arbete till hands. Den ofta mindre trevliga typer av workation innebär att behöva fortsätta arbetet med dig på en planerad semester. Detta kan inträffa om ett projekt eller en deadline ändras, och riskerar att allvarligt skada en länge efterlängtad resa eller äventyr. Ytterligare en besvikelse kan vara att du inte betalt för det arbete ni ska slutföra på din semester, eller fortfarande debiteras din semester timmar även om du kommer att arbeta. Om du tvingas ta arbeta med dig, försök att arbeta på ett schema. Särskilt om du reser med vänner eller familj som vill tillbringa tid med dig, försök att få jobbet gjort tidigt på dagen. Ställ en absolut stopptiden, kanske i början av eftermiddagen och direkt resten av din dag till nöje och avkoppling. Alternativt arbeta fast de första dagarna, om möjligt, så att du verkligen ta den sista delen av din semester bort från trycket.

Vacations är viktiga pauser som ger välbehövlig vila och en förbättring av produktiviteten. Om du är i en maktposition på ditt företag eller du är egenföretagare, förstå nödvändigheten av enstaka helt arbetsfria semester. Genom att ta ett workation, kan du vara kvar med en känsla av att du aldrig kom iväg alls, och får tillbaka ännu mer stressad och utmattad. Försök att se till att du budget tid att vila och återuppta kontakten med dina kamrater eller bara din kudde. Oavsett hur viktigt ditt arbete kommer du göra bättre om du kan gå tillbaka till ditt jobb som vilade och föryngrad som möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.