Vad är en "Vers?

En "vers är ett populärt slangord för universum, vanligtvis i samband med en tv-show. Termen vunnit popularitet genom verk av Joss Whedon, de anmärkningsvärda skaparen av tv-program Buffy och vampyrerna , Angel , och Firefly . Utnämningen av en TV-show världen som en "vers connotes att det är en separat enhet från den verkliga världen, med tillräckliga regler och konventioner egna.

Bland Joss Whedon fans, termen används på den alternativa värld av både Buffy och vampyrerna och dess spin-off serie, Angel . Dessa framgångsrika visar delade gemensamma krav i tillvaron som inte överensstämmer med verkligheten, och delas också en betydande del av mytologi och tecken. I en värld av föreställningar, det är accepterat att vampyrer och demoner är verklig och ständigt hot, att grupper av människor som finns för att bekämpa dem, och att magi är en verklig praxis. Den sammanställning av mytologi och historia mellan två shower och senare serier förlängningar boken är ovanligt djup för en TV-show, vilket leder till uttrycket Buffyverse , som refererar till hela universum såsom den beskrivs enligt de regler av showen.

I Firefly , Whedons kortlivade rymd-västliga, karaktärerna själva hänvisar till sin universum som "vers. I denna definition av existens, som flera hundra år i framtiden, är universum en samling av många planeter som skapats och odlats av människan efter ökade folkmängden för stora för jorden. Den kultur som finns i Firefly universum är en del pionjär, del Världen byn, och slang ord som "vers ofta används som förkortningar eller sammandragningar. Användningen av termen genom faktisk Whedon tecken har gett upphov till en hönan eller ägget-debatt bland fans, osäker på om Whedon använt det för att fansen har eller vice versa.

En "vers är oftast inte används i något värld av en TV-show. Visar som är tänkta att äga rum i den verkliga världen, såsom medicinsk eller polis visar, inte helt uppfyller kraven för att utses. Betraktas som en "vers, en värld av utställningen ska fungera som en uppsättning standardiserade regler som inte överensstämmer med bestämmelserna i den verkliga världen.

Termen också innebär betydande djup till dessa regler på tillvaron och används främst för visar att spendera tid på redogörelsen av världen eller världen tecknen bebor. Till exempel ignorerar en såpopera värld verkligheten som är bekvämt, men aldrig riktigt förklaras vad existentiella lagar tillåter en död enäggstvilling kan komma tillbaka till livet. I en vers visar, är reglerna för existens diskuteras och är en del av strukturen i showen, snarare än ignoreras för att underlätta Plot rörelse.

Även om termen fortfarande gäller mest på arbete Joss Whedon, har utvidgats till att omfatta andra icke-real visar världen, såsom Star Trek -serien. Det är ett tecken på respekt från fansen att överväga en TV-show världen som en "vers. Sedan starten för en beskrivning av Buffyverse, har begreppet blivit vanligt bland TV-fans och trädde Gemensamma engelsk slang.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.