Vad är en Tiki Bar?

En tiki bar är ett ö-tema bar och restaurang som specialiserat sig på komplicerade fruktcocktails. De är i allmänhet dekorerade extravagant med tropiska inredning, inklusive Island blommor och växter, surfingbrädor och sniderier tiki. Modern tiki bars ofta försöker att inte bara skapa en ö utseende, men också att den ser vintage mid-20-talet då stilen först blev populär. är originalet Tiki Bar tros vara Don de Beachcomber, uppkallad efter sin grundare, Donn Beach. Grundades i början av 1930-talet var det Los Angeles bar ursprungligen beach-tema, med sjöstjärnor och fisknät. Senare beslutade grundaren att göra det uteslutande polynesiska i atmosfären genom att lägga till traditionell inredning med snidade Tikis. Med detta började trenden verkligen. Don de Beachcomber blev en kedja med 16 restauranger över hela landet.

Efter andra världskriget, hittade några återvändande soldaterna själva längtan efter tropiska atmosfären i Söderhavet. De blev en stor del av tiki bar beskyddare, och populariteten av barerna fortsatte att växa. Med upptagande av Hawaii som ett U. S. stat 1959, överklagandet av en romantisk fick ö-tema bar ännu mer populär.

Donn Beach, lämnar sin kedja av Tiki barer till andra chefer, flyttade till Hawaii för att öppna Waikiki Beach, en bar anses vara en av de två bästa exemplen på stilen. Andra contender för höga tiki bar status var det Los Angeles kedjan, Trader Vic's. Denna kedja som fortfarande har 25 platser, var vänlig rival av Don den Beachcomber restauranger, och båda påstår sig ha uppfunnit mai tai, en berömd rom cocktail.

Efter 1960 föll Tiki barer omodernt, kanske delvis beroende på den impopulära amerikanska kriget i Vietnam. Efter nästan trettio år av sänkta popularitet, retro trender av 1990-talet väckte Tiki Bar starkt tillbaka. Genom att fokusera på vintage efter andra världskriget utseende på inredningen, barer nu inte bara har en tropisk rymma men också en nostalgisk titt på Amerika i mitten av-20-talet.

Tyngdpunkten i tiki bar har alltid varit komplicerat, färgglada drinkar. Ofta var bartenders förtegen om sina recept, ibland bort flasketiketter så att kunderna inte kunde lista ut drycker. Drycker ofta roande eller image-frammana namn som Scorpion, Zombie, Coconut Lime Ricky och guava Daiquiri partiets Gods. Många drycker är rom baserade, men ofta har färgade likörer som Chartreuse, Blue Curacao eller Midori.

Om du vill skapa en tiki bar i din bakgård, många online-företag säljer stänger helt i bambu, vissa featuring matchande stolar och halmtak. Dessa uppsättningar börjar runt $ 2,000 US dollar (USD). Med några få delar av färgglada lampor och några tropiska växter, kan du kasta dina egna luaus och tropiska parter året runt. Om du föredrar att besöka en traditionell tiki bar, de flesta större amerikanska städer har minst en. För en familj upplevelse, den populära hamburgare kedjan öarna erbjuder en tiki bar atmosfär i en familjevänlig miljö.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.