Vad är en Tie-In?

En tie-in är en typ av PR-kampanj som kombinerar flera medier för maximal offentlig exponering. Tie-in kampanjer kan vara ganska omfattande, ofta mättar stadsområden. Vanligtvis tie-ins används av filmindustrin, som samarbetar med förlag, leksakstillverkare, och andra för ytterligare reklam makt. Tie-in betraktas som ett mycket effektivt sätt att få konsumenter att köpa mer produkter och för att stimulera entusiasm för en kommande film. inom filmindustrin, är många tie-ins används ofta. I många fall finns stora actionfilmer åtföljs av videospel som släpptes på samma dag, eller inom samma vecka. Film publiken uppmuntras att köpa TV-spelet för att uppleva delar av filmen hemma, och spelare uppmuntras att se filmen om de har TV-spelet. Filmstudior arbeta hand i hand med företag spelutveckling att se till att TV-spelet är realistisk och stämmer överens med filmen.

Specialutgåvor av böcker som har gjorts i filmer är ofta används för tie-ins . I vissa fall kan en bok tie-in innebär helt enkelt att ersätta luckan med en anknytning till filmen. I andra fall kan en bok om en film skall publiceras samtidigt med det, för konsumenterna är intresserade av att veta mer om filmen. Många förlag arbetar med filmstudior att erbjuda speciella film tie-in paket till bokhandlare som innefattar ett billigare paketpris för tie-produkter.

Leksaker är också ofta i tie-in kampanjer. Många företag såsom snabbmat anläggningar ger ut gratis leksaker som en del av barnens måltider att inte bara främja filmen, men bidrar med såväl kunder. I vissa fall, till restauranger ihop med filmstudior release actionfigurer av film tecken för barnfilmer. För vuxna filmer får andra samlarobjekt poster som statyetter, tallrikar och liknande poster släppas på andra marknader i kombination med en större film.

En välgjord tie -i kampanjen kommer att omfatta flera branscher. Exempelvis kan en stor barnfilm släppas i samarbete med ett videospel. Dessutom skulle figurer från filmen vara tillgängliga, medan bokhandeln skulle funktionen en specialutgåva bok baserad på filmen. Om filmen var baserad på en bok, skulle förlag släppa en film tie-in version för bokhandeln att sälja. Detta mättade annonskampanj skulle leda till en ökad försäljning innebär för alla branscher, vilket gör det praktiskt samarbete ansträngning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.