Vad är en Tagline?

tagline är en slogan som kortfattat, minnesvärt och beskrivande summerar ett företag eller en produkt. Konsten att utforma en tagline är ganska komplex, och flera konsultföretag som faktiskt är specialiserade på att skapa motton för sina kunder. En välbyggda tagline kan uthärda i konsumenterna att tänka på i flera år, några motton faktiskt har överlevt sina produkter. När ett företag har en tagline, inkluderas de tagline i alla dess marknadsföringsmaterial för att få tagline till konsumenterna att tänka på så att de tycker om att företaget ofta. En lång rad branscher använder motton. Filmer är kända för dem, det motton för många filmer har kommit in populärkultur, oavsett om kvaliteten på filmen själv. Många hänvisar till "gå där ingen har gått förut," till exempel, utan att inse att de är förseende Star Trek-filmer. En film tagline normalt ingår på sin affisch och förhandsvisningar för filmen, berömda film franchise kan börja tidigt kampanjer med kryptiska affischer att bara visa den tagline för rösträtten, och ingenting annat. I produktreklam kan slogans och jinglar göra eller bryta en produkt. Många minns än M M's "smälter i munnen, inte i handen" när de är i godisbutik, eller de "inte bli arg, få Glad" när de köper soppåsar. En produkt tagline är vanligen ingår i reklamfilmer och annonser ut och ibland på produktens förpackning också, så att om någon minns att höra talas om en "snabbare plockarvänliga övre" på tv kan de lista ut vilket märke pappershanddukar den annons som avses till.

Organisationer också använda taglines till varumärket sig själva och sin familj av produkter. Apple vill användarna att "tänka annorlunda" till exempel, och Allstate låter sina kunder vet att de är "i goda händer. " Dessa slogans är att främja en positiv helhetsbild av företaget i fråga, och att potentiella kunder känner gott om just det företaget. Vissa företag använder också glimten i ögat motton, som "för negativa människor" för en kamera företag.

Handling är så globalt genomgripande att du förmodligen skulle ha känt igen de flesta, om inte alla, av de företag som nämns ovan genom deras taglines ensam. Du kan antagligen generera en ansenlig lista med slogans om du sitter ner och tänker efter ett ögonblick, och du kan fånga dig med en tagline i form av en snowclone i samtal. Till exempel, hur många gånger har du sagt "till X eller inte X", en anspelning på Hamlets berömda monolog?


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.