Vad är en Staycation?

En staycation är en unik typ av semester som semesterfirare eller staycationers i detta fall, stanna hemma istället för att gå bort. Man kan fråga sig hur en staycation kan vara en semester om det spenderas hemma. Tanken bakom en staycation är att man tar tid från deras vardag, utan att behöva resa bort.

Staycations är en bra lösning för dem som önskar en semester, men har ont om pengar, tid eller helt enkelt hatar tanken på resa förseningar. Staycationers kan besluta att stanna hemma, eller kanske till och med in på ett lokalt hotell. Hur som helst, utom de på kostnaden för flygbiljetter och bensin. Dessa kan bli stora kostnader, kanske kostar semesterfirare hundratals dollar bara för att anlända till sin destination. Den staycationer, å andra sidan undviker inte bara kostnaden och tiden för att resa till en destination, utan även allt krångel med packning bagage. Som nämnts är ett viktigt skäl människor bestämmer sig för att ta en staycation brist på tid. Staycationers som har ont om tid, eller helt enkelt inte vill lägga tid på resor, kan checka in på ett lokalt hotell eller resort. Mellan beställning room service, att dra nytta av behandlingar hotellets spa, att slappa vid poolen, lokala hotell eller resorter kan vara ett utmärkt sätt att komma undan med ut att gå mycket långt. En annan orsak människor kan besluta att ta en staycation är brist på pengar. Semester kan vara extremt dyrt, medan staycations kan vara mindre prisvärd än vardagen. Tillbringar en staycation hemma, kräver dock lite mer kreativitet på den del av staycationer. Vad gör en semester så kul är det för skillnad i verksamheten och dagliga scheman, tid ensam med nära och kära, och en allmän känsla av att man har utvunnits ur deras dagliga rutin. Dessa är aspekter som kan omtolkas och tillämpas på ett staycation. Nedan är några idéer för att göra en staycation känns som en riktig paus från vardagliga livet.

Först och främst specifika tider och datum bör tilldelas för staycation precis som om staycation hade ätits borta. För att förhindra grannar och vänner från avbryta staycation, kan telefoner vändas för att stänga, och välkomna matta kan ersättas med en "vi är på semester" sign. I allmänhet är det en bra idé att undvika de aktiviteter som är typiska för sådana vardagen, och ersätta dem med den verksamhet som vanligtvis görs på semester. Aktiviteter sker normalt på semester kan göras på ett staycation. Dessa inkluderar brädspel, läsa böcker, ta staycation bilder och titta på filmer med andra staycationers.

Larm kan stängas av, om de inte sätts så att staycationers kan vakna i tid till något roligt. Sysslor bör undvikas till varje pris. Det kan vara frestande att återgå till den verksamhet som bedrivs i vardagen. Göra en lista kan hjälpa till att hålla staycationers fokus på nöje. Snarare än en "att göra"-lista, kan staycationers tänka ut en "kunde göra"-lista fylld med idéer till roliga aktiviteter.

Dessutom kan det vara idé att göra en "inte göra"-lista över alla de aktiviteter som staycationers bör undvika för att göra sina staycation känns mer autentiska. En "inte göra"-lista kan innehålla uppgifter som inte kan göras på ett avstånd semester, som svarar på mail, fånga upp den på papper, organisera linneskåp, och andra uppgifter som helt enkelt inte säga "staycation. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.