Vad är en Sitcom?

En situation komedi eller sitcom är komiska resultat som fokuserar på att skapa roliga situationer där karaktärerna måste lösa. Detta format började på radion, och gjorde sitt hopp till TV i slutet av 1940-talet, gör den till en av de första former av underhållning för att flytta till TV-skärmen. Övergången till TV visade sig vara ett bra drag för sitcoms, med de flesta nätverk vädring flera populära sitcoms vid varje given tidpunkt.

På flera punkter skiljer en sitcom. Den första är att använda ett återkommande rollistan har som tenderar att vara statiska, så att människor kan anpassa det till varje punkt och fortfarande följa åtgärden. Många sitcoms innehåller också ett begränsat antal uppsättningar, ibland med bara en uppsättning där alla på skärmen handling äger rum. Komedi fokuserar mycket på fysiska pratfalls och missförstånd, och den ofta bygger på verkliga upplevelser så att publiken kan ta kontakt med åtgärden. Klassiskt, en sitcom också sänds med ett skratt spår, eller så är det filmas framför en levande studiopublik som ger skrattar.

Any given sitcom har minst fyra primära tecken. Hjälten är det tecken kring vilken showen kretsar, såsom chef för en familj, eller bartendern på hörnet baren. Den kärlek intresse fungerar som en folie för hjälte, med de två faller i och av kärlek under seriens gång, medan kompis ger råd och stöd till hjälte utan att ta över showen. Anti-hjälte är en del av skurkaktighet.

Tecknen i början sitcoms var vanligen medlemmar i en familj eller ett par familjer. Med tiden började nätverk inklusive sitcoms om grupper av vänner, arbetskamrater eller andra människor kastas tillsammans i en situation, som medicinska praktikanter. Ofta verkar det egendomligt tecken passar ihop, skapar en anteckning av konflikt som håller showen dynamisk och intressant. Vissa visar har lång historia ljusbågar som utvecklas under loppet av årstiderna, gör tecken för att utvecklas och förändras, medan andra håller statiska karaktärer, vilket kan bli tråkigt för tittarna.

Klassiskt, sitcoms pågå i 30 minuter, och de omfattar en större eller "A" komplott och en mindre eller "B" komplott. Den Ett område kräver en hel episod för att lösa, medan B tomten ger viss variation och dramatisk spänning. Andra subplots kan läggas till också, tillsammans med dramatiska krokar och vändningar att hålla tittarna nitat på skärmen. Några välkända exempel på sitcoms inkluderar: Seinfeld, Frasier, The Office, Fawlty Towers, The Honeymooners, Cheers, Gilligan's Island, Arrested Development , och, naturligtvis, I Love Lucy .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.