Vad är en Safari?

En safari är en resa på land, vanligen i djungeln eller miljöer savann, som håller på med för att visa eller djur jakt. Oftast innebär det moderna safari visning, fotografering, och uppleva djuren i deras naturliga livsmiljöer. Med större lagar för bevarandet av många djurarter, färre människor deltar i en safari för att jaga djur.

Safari är swahili ord, som ursprungligen härstammar från det arabiska ordet för resa, safara . De flesta förknippar tanken att gå på safari i Afrika, men egentligen finns det många safari destinationer över hela världen. Till exempel kan man ta safari resor i Indien, Australien, Antarktis, Alaska, Brasilien och Peru. Huvudsak varje plats där man kan observera djuren i deras rätta miljöer kan vara en safari destination. är några safari resor görs mestadels av motoriska transport. Det kan helt enkelt vara för farligt att gå omkring lejon, tigrar och björnar, eller andra möjligen dödliga djur. Det kan också vara farligt för djuren att nära samverka med människor. Titta djur från säkerheten i ett fordon gör att man kan komma närmare till djur med mindre fara för både djur och människor.

Andra safari resor går till fots resor, och beväpnade guider brukar leda dem. De kan äga rum på djurlivet bevaras. Människor skulle slå läger för en natt på den afrikanska savannen, till exempel i tält eller stugor semi-permanenta läger. Dessa är oftast det billigaste sättet att ta en safari, men de har sina umbäranden. Kan till exempel tillgång till toaletter och möjlighet att bada eller duscha vara tämligen begränsad.

Alternativt finns många loger byggas nära djur reservationer. Lodges kan också variera i pris. Några av de dyraste kan kosta över $ 500 (USD) per natt. De brukar inkludera måltider i priset, och man kan uppleva några fantastiska måltider om man är villig att punga över en hel del pengar för den dyrare lämnar. med tillräckliga medel, kan man ta en mängd olika transporter på safari. Vissa loger erbjuda luftballong eller rider helikopter. Andra kan erbjuda båtturer ner floder, eller ens resor på elefanter och kameler. Många Safari lämnar också ge ytterligare verksamheter och lyx att hålla gäster roade när de inte tittar på djur. En safari, så det verkliga turen att se eller jaga djur, kan ta allt från två dagar till två veckor. Man kan också tillbringa en del av denna tid reser med flyg eller buss till flera platser för att se de bästa sevärdheterna. En enda safari kan medföra camping eller vistas på flera platser, vilket gör packningen lätt en bra idé, särskilt om mer budget orienterade safaris.

om Afrika har den största Antalet safari erbjudanden, de i Australien, Asien och Sydamerika ofta kan vara lika spännande. Många är byggda på samma principer som afrikansk safari, med loger eller semi-permanent läger baserad nära djurlivet reservationer. På platser som Alaska, kan man också ta en dag turer för att visa grizzlybjörn, Kodiak och isbjörnar i deras ursprungliga miljö. Dessa brukar erbjudas i samband med kryssningar till Alaska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.