Vad är en Piccolo?

En bellhop är en person som hjälper hotell låntagare med deras bagage, möjligen portning dessa till receptionen eller på hotellrummet. Han eller hon kan också ringa hytterna, hjälpa en person att checka ut från ett hotell, eller öppna dörrar för beskyddare av hotellet. En hotellpojke kan också kallas en bellperson, bellboy, en pageboy, vaktmästare eller doorperson eller porter. Piccolo och porter är ofta att föredra villkor eftersom de inte är manliga eller kvinnliga.

Termen bellhop är kort för bellhopper och härrör från en tid då många hotell hade klockorna en patron skulle ringa för att få service. Naturligtvis var underförstådd bra tjänst om en bellhop hoppade till uppgift att bistå beskyddare. Man ser ofta en bellhop dag väntar utanför hotellets dörrar för att välkomna gäster och hjälpa dem att föra bagage till hotell. Ofta en bellhop bär en ganska enhetlig tycke, vilket gör honom eller henne lätt att skilja från annan personal. I vissa fall kan en öppen dygnet runt också fungera som ett ärende plats för gäster. Detta kan omfatta enkla ärenden som hämtar frimärken eller en tandborste från hotellgäst butiken. Växelvis, med full service hotell, kan bellhop köra mer specifika ärenden som att plocka upp Kemtvätt. I USA är det brukligt att ge ett tips till bellhop som utför en tjänst för en. Detta är vanligtvis ett ett-till fem dollar spets beroende på hur mycket tjänsten. När en bellhop starkt bidrar till att förflytta baggage uppe eller nere och svarar på frågor om hotell, borde tips vara i större mängd. Men om en bellhop enbart signalerar en hytt för någon kan det här bli belönad med ett en-dollar spets. Det är en bra idé att kontrollera med lokala seder i andra länder angående tippning av öppen dygnet runt. I vissa länder ett tips kan vara välkomna. I andra länder är deponering anses vara en förolämpning. Det bellhop kan även utföra tjänster som ger grundläggande anvisningar, men oftast fungerar en öppen dygnet runt för att hjälpa kunder att gå till eller från ett hotell med bagage. Ofta receptionen är en bättre plats att få en vägbeskrivning eller information om ett område än vad som är öppen dygnet runt, som kan vara ganska upptagen, särskilt när ett stort antal gäster checkar in eller ut.

Ur ett historiskt perspektiv, mycket unga män ofta hålls öppen dygnet runt positioner på hotell innan han flyttade in positioner större ansvar och service. Samma bär inte sant idag. Många bellhop positioner innehas av kvinnor, och både män och kvinnor som har varit utför samma arbete under mycket lång tid. Generellt kommer bättre service från de mer erfarna bellhop.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.