Vad är en One-blad?

A one-ark är ett enkelsidigt dokument som är utformad för att ge en explosion av information om en produkt för försäljning eller annonsering. One-ark används i en mängd olika branscher, framför allt underhållning. Filmstudior och skivbolag skickar regelbundet ut ett ark för att främja kommande utgåvor, och några fans samla dessa reklammaterial, tillsammans med andra minnessaker. Det mest kända exemplet på en en-ark är en film affisch, även om en ark som faktiskt finns i en mängd storlekar och stilar. Målet för en en-ark är att väcka intresse för produkten som annonseras. I fråga om reklammaterial som riktar sig till allmänheten, får materialet på ett ark inte otroligt detaljerad, men det kommer i förlängningen väcka intresse för någon som ser en ark. Exempelvis kan en film affisch använda välkända, klassiska bildspråk och en enkel slogan för att göra det lockande för potentiella biobesökare. A one-ark postat på en anslagstavla för att annonsera en kommande musikföreställning skulle även använda djärva bildspråk och ge tydlig information om var och när evenemanget pågår.

De flesta företag design också ett ark för industrin insiders. Till exempel skivbolagen skickar ut ett ark till musikaffärer och radiostationer för att övertyga personalen att beställa sina produkter. Dessa en-skivor tenderar att vara mer detaljerad, och de innehåller information som till exempel namnet på bandet, namnet på albumet, när albumet kommer att släppas, vad det rekommenderade priset punkten är, och så vidare. Dessa en-skivor är också vanligtvis konstruerade med viss omsorg för att skapa en flashiga, tilltalande bild som gör att de sticker ut.

One-ark är också i försäljningen så att kunderna har något att ta hem och titta på. En bilförsäljare kan ge ut ett ark för de modeller som en kund test-enheter så att han eller hon kan granska materialet på dessa säljfrämjande lakan på fritiden. Den en-ark är också utformad för att hålla kunden intresserad av produkten, och det kan omfatta ett antal försäljningsställen för klienten att fundera över.

Designa a good one-sheet är en konst, och en del grafisk design företag som specialiserat sig på att skapa ett ark. Många företag lägger mycket pengar på ett brett spektrum av reklammaterial som innehåller ett ark. Den snabba visuella effekten av dessa PR-verktyg kan vara extremt kraftfull, vilket alla som sett en film affisch kan berätta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.