Vad är en Layover?

UPPEHÅLL är ett brott i en resa, ofta följer av tidsplanen för resenären. Den term som oftast används i samband med flygplan resa, men människor med bussar, tåg och färjor kan också uppleva layovers. Som regel, de flesta resenärer försöker undvika layovers, men i vissa fall en längre ändstationsuppehåll kommer att avsiktligt planerat. En resa resväg vanligtvis beskrivs de inkluderade layovers, tillsammans med deras längder. I den vanligaste scenariot händer UPPEHÅLL eftersom resenären färdas mellan två punkter som inte är direkt ansluten. Till exempel kan någon behöva resa mellan Burlington, Vermont, och Los Angeles, Kalifornien. Det finns inga direktflyg mellan dessa platser eftersom det inte finns tillräckligt med efterfrågan, så passageraren måste först åka till en större stad, såsom New York och Chicago, och sedan ta ett flyg till Los Angeles.

Detta är en illustration av nav och eker modell som har antagits av många flygbolag. Dessa flygbolag har en eller flera centrala hubbar med ett stort antal flygningar varje dag, och de passagerare väg genom dessa knutpunkter snarare än att ge direkta flygningar. Om en passagerare behöver resa direkt mellan två knutpunkter, som London och Los Angeles, ingen ändstationsuppehåll skulle krävas. Även om det kan vara frustrerande för passagerare, gör detta system transport mycket mer effektiv och kan sänka de totala driftskostnaderna för ett flygbolag eller gods företag.

UPPEHÅLL kan vara ganska ansträngande och frustrerande, särskilt om en passagerare tar en tur med flera ben. Även resor i landet kan ibland kräva så många som fyra förändringar av flygplan, tåg eller buss, men otur passagerare får finna sig varaktig layovers som är ganska lång. Normalt passagerarna stannar på flygplatsen eller stationen under UPPEHÅLL, eftersom den tidsperiod inte är tillräckligt lång för att utforska det närliggande samhället. Passagerarna kan också vara allvarligt straffas för att missa nästa etapp, så de vill bo nära stationen.

Om en passagerare vet att han eller hon behöver för att erfarenhet UPPEHÅLL, ett medvetet lång ändstationsuppehåll kan schemaläggas. Normalt denna typ av ändstationsuppehåll över natten, vilket gör att resenären att boka ett rum och utforska staden eller besöka vänner, om än kortfattat. Det kan vara svårt att planera en resa med denna typ av ändstationsuppehåll, särskilt när det gäller flygplan resa, eftersom passageraren måste klara trygghet två gånger. Vissa flygbolag motverka detta beteende av detta skäl.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.