Vad är en Illusionist?

En illusionist är en typ av underhållare som i allmänhet utför framför stora folkmassor. I motsats till "närbild" trollkarlar, illusionister använder hela etappen områden och ibland hela teatern för att utföra sina agera. Modern illusionism är ofta att finna i Las Vegas-stil visar, tung i specialeffekter och bländande trick. är illusionister allmänhet skiljas från magiker av storleken på deras tricks. Medan en typisk trollkarl kan använda kort trick eller försvinna kaniner, kommer en illusionist är mer sannolikt att försvinna en elefant eller en tiger. Dessutom är illusionister brukar ses förutom escapologists såsom Harry Houdini eller David Blaine, som förlitar sig till stor del på att utvidga kapaciteten hos den mänskliga kroppen snarare än att skapa illusioner.

Illusionist tricks finns i många varianter, kategoriserade på olika sätt av olika organisationer. Några av de vanligaste typerna av tricks inkluderar svävar objekt, försvann eller producera artiklar, teleportera saker från en plats till en annan, och tricks penetration orsakar ett fast att passera en annan. De flesta av dessa illusioner kräver speciell utrustning, och beror på illusionist färdighet på vilseledning.

FINGERFÄRDIGHET eller vilseledande är ryggraden i många illusioner. Konsten handlar om en inriktning publikens uppmärksamhet på ett objekt eller plats medan själva tricken sker någon annanstans. Detta är något lättare att genomföra i stora steg magi än i närbild föreställningar, som magikern har ett större utrymme där för att dölja föremål eller rekvisita. Men finslipat vilseledning kompetens är tecken på en verklig expert, och strävar illusionister vanligtvis tåg i flera år innan försök storskaliga prestanda.

En av de tidigaste stora illusionister var Howard Thurston, berömd för sitt kort knep arbete. Thurston, som kallade sig "the King of Cards," hade en av de största magiska visar i alla tider. Vissa rapporter tyder på att minst åtta tågvagnar var nödvändiga för att genomföra sin show utrustning.

Harry Blackstone, Sr, betonade konst och formalitet av illusionister, och var känd för att utarbeta, elegant etappen arbete. Blackstone var känd för många underskrift verk, en av de vackraste är en illusion som orsakade hela steget att blomma med blommor. I en annan välkänd levitation trick, Blackstone skulle orsaka en glödlampa att flyta genom ett tunnband och ut över publiken. är Siegfried och Roy, den tyska illusionist duo, kanske mest känd för sina utarbeta produktioner i Las Vegas, Nevada. Deras anrik handla med vita tigrar vid ett tillfälle gjorde dem två av de högst betalda konstnärer i världen, innan en attack av en av djuren kvar Roy med kroniska skador. Attacken ledde till allvarliga protester från djurrättsaktivister, som anser att djur inte bör tvingas att utföra.

En annan modern illusionist känd för sina dramatiska verk är David Copperfield, som ofta innehåller berättande i hans föreställningar. Copperfield betraktas som ett magiskt vidunder och var den yngsta personen någonsin tillträde till American Society of Magicians. Ansiktet är känd för sina TV-framträdanden, som vanligtvis utförs framför levande publik skingra misstankar om att effekter läggs i efterproduktion.

illusionister har en historisk rykte att äga övernaturliga krafter, men de flesta moderna utövare förneka det. Två 2006 filmer, The Illusionist och Prestige utforska fenomen och mystiken som omger trollkarlar i slutet 19th century. Under hela tiden har trollkarlar ofta satts i samband med häxeri eller trolldom, trots att de flesta av sina trick som förklarades av vilseledande eller maskiner. Ändå är allmän praxis att aldrig avslöja affärshemligheter gör ingenting för att undanröja misstankar genom några av onaturlig förmåga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.