Vad är en Funhouse?

En Funhouse är en nöjespark och karneval krampa, full av sevärdheter tänkt att förvränga verkligheten och ibland skrämma besökaren. Till skillnad åkattraktioner som ger tåget bilar eller andra fordon som ett sätt att få igenom attraktionen, reser Funhouse besökare för egen kraft. Idag finns det två huvudsakliga varianter av Funhouse, bygga hysta versioner som tillåter kunder att springa runt och stanna så länge de vill och kompakta versioner karneval att följa en viss väg.

Bygga-stil funhouses är betydligt äldre än den kompakta versioner, även om deras exakta historia är okänd. Steeplechase Park på Coney Island är en av de första väldokumenterade funhouses, och tros vara baserat på en europeisk modell. Det är möjligt att inomhusmiljön ursprungligen tillåtet för en all-weather attraktion som inte är beroende av varmt väder för att locka gäster till nöjesparken.

Ursprungligen skisserat den Funhouse flera gemensamma attraktioner, inklusive enorm trä diabilder, vanligtvis två eller tre våningar högt. Ryttare skulle sitta på säckar eller mattor för att undvika friktion brännskador orsakade av den höga hastigheten bilden. En annan populär attraktion var skivspelaren eller en snurrande skiva rida. Detta rida, anses mycket farlig med modern standard, skulle äga rum i ett vadderat rum. Ryttare skulle sitta på en stor disk som drevs av en assistent som skulle spinna snabbare och snabbare tills ryttare kastades av mot vadderade väggar. Det traditionella Funhouse också ofta skisserat en mängd olika mekaniska anordningar för att hindra rörelse. Golv skulle luta från sida till sida, eller plötsligt släpp. Stegar featured flyttar steg som krävs för att behärska sina rytmer att klättra framgångsrikt. Många en bruten arm har tillskrivits den snurrande fat, en roterande cylinder som vände snabbt som du gick igenom den.

Problem med byggnadsrelaterade funhouses stil var deras behov av ständig tillsyn och behov för många skötare för att driva olika attraktioner. Som temaparker växte i popularitet, ville park chefer att effektivisera förfarandet och eliminera arbetstillfällen i processen. Utvecklingen av kompakta funhouses för resande karnevaler blev kommersiellt framgångsrika, eftersom rider var lätta att installera och behöver bara en eller två följeslagare.

Truck-baserade funhouses innehåller många av de ursprungliga attraktioner som äldre funhouses, men är mer kompakta och följer en tydlig väg. De flesta börjar med en förvirrande spegel labyrint att förvränga sinnen. Mekanisk golv rörliga enheter, spinning fat, förvrängda speglar och hängbroar är alla populära funktioner. Vissa har en boll grop för kunder att spela i, men detta kan bli kostsamt, eftersom beskyddare har varit kända för att stjäla bollar. Carnival fun hus brukar sluta med en snodd bild som är betydligt mer kompakt än sina gigantiska föregångare, men stora bilder kan ofta finnas som en särskild attraktion.

Funhouses är av varierande svårighetsgrad att manövrera, och kan utgöra problem för små barn eller personer med rörelse-relaterade funktionshinder. Ofta parker huvudnummer kiddy-versioner av en Funhouse, men vuxna kan vilja följa med barnen på dessa också. Den Funhouse förblir en klassiker och spännande attraktion, bli roligare genom ett aktivt deltagande av besökaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.