Vad är en Filmgenre?

När filmskapare och kritiker film hänvisa till en film genre , menar de i regel en viss stil eller ämne. Medan en film kan ha inslag av ett antal olika genrer, är det ofta klassificerats under en enda film genre som referens. En del människor anser att regissören Mel Brooks film våras för sheriffen vara i västra genre, till exempel, men den satiriska tonen och komiska skrift uttrycka det rakt i genren av komedi. Andra filmgenrer inkluderar drama, romantisk komedi, action /äventyr, musik och experimentell. En film som har upptagits i en erkänd film genre ger potentiella tittare några allmänna tips om detta ämne och lämplighet. Om en film beskrivs som en västerländsk, till exempel, ska publiken förvänta sig att se cowboys på häst i den amerikanska västern under 19th century. Det finns också vissa bestånd karaktärer och dramatiska situationer kopplade till en specifik film genre, t. ex. en sheriff, en skurk och en salong bartender i en västlig.

Kategorisera filmer efter genre är inte alltid en lätt uppgift, eftersom en dramatisk film kan ha sin andel av komiska moment eller en komedi kan ta en mer dramatisk vändning. Vissa film experter kommer att skapa nya genrer eller subgenres att beskriva dessa blandade filmer, såsom åtgärd komedier eller dramedies . I allmänhet är dock de flesta filmer gjorda i en specifik genre, såsom film noir eller kriminalserie , följa den etablerade strukturen och linjer tomt i denna genre. Några filmer kan ifrågasätta den stela egna genrer, emellertid, såsom Clint Eastwood's dekonstrueras Western Unforgiven , som undvek tillspetsat många klichéer i samband med den västerländska filmens genre.

filmgenrer liknar musikaliska genrer eller litterära genrer på många sätt. Filmskapare förstår ofta vilka faktorer förväntas i en viss film genre och styra filmen i den riktningen. Vissa aktörer i allmänhet förknippas med en viss typ av film genre, samt manusförfattare och regissörer. Den bortgångne regissören John Ford, till exempel, arbetade nästan uteslutande i västra film genre. Skådespelaren Hugh Grant är kanske mest känd för sitt arbete i den romantiska komedi-genren. Producenten Jerry Bruckheimer tävlar i actionfilm genre.

Förstå de grundläggande elementen i en film genre som action /äventyr eller kriminalserie gör att dessa filmskapare att skapa filmer som tillfredsställer både casual fans av genren och kritiker som uppskattar den historia och tradition bakom filmen genre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.