Vad är en Chick Flick?

Termen chick flick är slang som används för att beskriva en film som främst tilltalar tonårsflickor och unga kvinnor. Termen användes först i slutet av 1980 och början av 1990-talet för att beskriva filmer som Ghost , Dirty Dancing , Stränder , och Pretty Kvinnan . Även tidigare filmer såsom An Affair to Remember , Funny Girl , och Casablanca har också en stark dragningskraft bland kvinnlig publik, deras struktur avsevärt skiljer från chick flicks i dag.

Chick flicks är typiskt KÄCK, upbeat, modern, och post-feministiska i tonen, även om vissa filmer har sorgligt och dramatiska element också. Inställningen för en brud flick kan variera. Filmer som Never Been Kissed transport tittarna tillbaka till plåga i gymnasiet, medan Notting Hill sker i en bokhandel. Den kvinnliga karaktärer i en chick flick är vanligtvis starka kvinnor som övervinna motgångar för att nå sina mål. Nyckeln till en lyckad chick flick är ett budskap om kvinnors möjligheter, även om ett lysande soundtrack och garderoben full av märkeskläder kommer dessutom öka betyg. Eftersom många chick flick filmer är också klassificerade som romantiska komedier, funktionen de ofta kvinnliga huvudpersonen kämpar med en humoristisk romantisk belägenhet. Många chick flicks av denna typ är löst baserad på Cinderella och andra liknande sagor. Exempel nyligen En prinsessas dagbok , Ever After , och A Cinderella Story . Men 10 Things I Hate About You och andra filmer baserade på moderna tolkningar av klassiska Shakespeares pjäser har också gjort ganska bra i biljettbokningen.

Ett annat populärt tema för chick flick filmen genre är banden mellan vänner. Thelma Louise , Romy och Michele's High School Reunion , Mona Lisas leende , och The Sweetest Thing är exempel på populär chick flicks som ställer vänskap över romantik. p

många filmer som klassificeras som chick flick filmer är baserade på böcker från chick lit genre. Djävulen bär Prada och The Nanny Diaries är två senaste chick flicks bygger på extremt framgångsrika chick lit romaner. Film befattningshavare älskar denna metod, eftersom det i praktiken garanterar en betydande publik för filmversionen.

Även om ungen flick genre är ofta kritiserats för att vara själlösa, saftig, och alltför -kommersialiseras ludd, chick flick filmer fortsätter att vara ett kraftfullt bindning verktyg för mödrar, döttrar, systrar och bästa vänner. Så länge dessa filmer fortsätter att generera vinst för filmen befattningshavare kommer att få en ny gröda chick flick titlar släppta på regelbunden basis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.