Vad är en Cabana?

En Cabana är en liten, tält-liknande struktur för att ge skugga. Den används normalt på en strand eller vid sidan av en pool. Förutom att ge skugga, är Cabanas ofta används som omklädningsrum. Vissa Cabanas är även användas som rum för matlagning måltider att konsumeras nära vattnet. En Cabana kan vara antingen tillfälligt eller permanent, men nästan alltid är fristående.

I tropiska klimat, Cabanas är vanligtvis små stugor. Dessa skugga strukturer är ofta byggda med halmtak. Men när utformade för användning i närheten av pooler eller i populära strand-semester platser, har de ofta ramar av trä, aluminium eller stål. Ibland är de även tillverkade av konstgjorda material som plast. Den typ av använt material är starkt präglat av den Cabana är avsedd användning och budgeten för köparen /användaren.

Cabanas mycket olika i fråga om storlek. En liten Cabana kan vara så minimala som fyra av fyra fot (1,2 av 1,2 meter), som påminner om ett litet badrum. En stor Cabana, å andra sidan, kan vara lika stor som en Hospitality Suite, som kommer in på ca 40 av 80 fot (12,2 med 24,4 meter). De vanligaste Cabana storlekarna är 10 gånger 10 meter (3. 05 av 3,05 meter) och 12 av 12 fot (3,7 av 3,7 meter). Den 12 av 16 fot (3,7 av 4,9 meter) Cabana är vanligt förekommande liksom.

Cabanas varierar också stort när det gäller bekvämligheter. Vissa är bara enkla strukturer som inte gör annat än hålla sol Bilisterna huvuden. Andra har gardinerna för att ge lite av privatlivet för att byta kläder eller att fånga snabba tupplurar. Dock vissa Cabanas innehålla saker som elektriska ledningar och ventiler. Lyx Cabanas kan även inbegripa takfläkt och fästen för TV-apparater.

Typiska badhytter har väggar som är gjorda av yttre kvalitet trasa. Trasan tjänar till att hålla solen ute och kan ge ett visst mått av skydd från regnskurar, men de brukar inte kunna hålla passagerare torrt under större stormar. Pool Cabanas kan göras på samma sätt. Men många Pool Cabanas utformade för att se mer ut som små hus eller utveckla skjul. Som sådana har de ofta väggar som är gjorda av trä eller andra hårda material.

Insidan av en enkel Cabana kan förses med ett par stranden eller poolen fåtöljer med ett bord emellan för att hålla kalla drycker. Men storleken på Cabana ofta avgör hur det kan lämnas, och några omfatta mycket mer. Några av de större poolen badhytter kan ha badrum och rinnande vatten. Det finns även vissa bärbara Cabanas som är utformade för att hålla något mer än en enda solstol och dess användare. Dessa kan fällas upp och transporteras bort när den inte används.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.