Vad är Zombies?

populärkulturen, zombies är människor som har dött och blivit Reanimated som själlösa, nästan osårbar monster som band samman och attackera levande. De är även kända som "levande döda", "The Walking Dead," eller "undead. "

Även om många är bekanta med zombies från skräck filmer, TV-och videospel, deras historia går tillbaka hundratals år, att berättelser i Haitian Voodoo folklore. I Haitis kultur, det finns hundratals historier om människor som dör och väcks till liv av en häxdoktor, den Reanimated person inte har någon kännedom om vem han brukade vara, om han inte är farliga för andra.

Zombies inte få en stark närvaro i amerikansk populärkultur dock fram till 1968 års utsläpp av George A. Romero 's klassiska skräckfilm, The Night of the Living Dead . Filmen som visas långsam, våldsam, kannibalistiska zombier, och många kritiker anser att det gav upphov till en ny era i skräck filmskapande. Romero har riktat ett flertal uppföljare till filmen, alla använder zombies representera en kritik av samhället. En ny brittisk film, Shaun of the Dead , släpptes 2004, var en parodi av Romeros filmer om zombies, fakturering sig som en "Zom-com" eller "zombie komedi. "Andra berömda zombie filmer inkluderar Lord of the Rings regissören Peter Jacksons Braindead , var titeln som Dead Alive för sin amerikanska release, och en 2004 remake av Romeros Dawn of the Dead .

p

Zombies har också ofta använts i TV-program, såsom Buffy och vampyrerna , och ofta finns med i många tv-spel. I Michael Jackson's berömda "Thriller" musikvideo, han och en stor grupp av lik blir zombies och gör ett dansnummer-en 14-minuters klipp är en av de mest kända musik videor i historien. Zombies har också en stark närvaro i musik, med band som Metal Group White Zombie och 1960 popgruppen The Zombies namngivning sig för den mytiska monster, the Cranberries hade också en populär singel kallad "Zombie. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.