Vad är White Day?

White Day är en romantisk semester firas i Japan, Taiwan och Sydkorea. Semesterperioden infaller den 14 mars, en månad exakt efter Alla hjärtans dag. Tradition i dessa länder anser att kvinnor är tänkta att ge män romantiska presenter på Alla hjärtans dag, medan män är tänkta att återgälda tjänsten på White Day.

Alla hjärtans dag i delar av Asien har expanderat utanför den västerländska versionen av semester. Stället för att ge gåvor till makar eller pojkvänner, vissa kvinnor i Japan känner sig förpliktad att presentera gåvor av choklad till alla manliga medarbetare. Traditionen kallas giri-choco , som kombinerar det japanska ordet för förpliktelse med det vanliga ordet för choklad. Flickor kan också ge honmei-choco , godis till nära och kära, eller tomo-choco , godis för vänner.

År 1978 rekommenderade den japanska nationella MODESAK Bransch att män återgälda tjänsten den 14 mars, ingen slump att öka confection försäljning. Dagen kallades ursprungligen Marshmallow Day, som Ishimura Manseido, en godis bolag, skapade marshmallow behandlar specifikt som presenter till denna nya semester. Andra företag följde snart efter specialiserat på vit choklad behandlar. Dagen blev så småningom kallad vit dag, även gåvor av regelbundna mörk choklad är nu vanligt.

Gåvor ges på White Day ofta överstiger den enkla presenter Alla hjärtans dag. Presenter till älskare och fruar är tänkta att vara dyrt, såsom underkläder eller smycken. Män överensstämmer också till giri-choco , returnera ynnest att kvinnliga medarbetare från skyldigheten. Detta kan ibland leda till förvirring, eftersom romantiska presenter kan misstas för obligatorisk ettor och vice versa. är Några hån planat på festen, eftersom den anses av vissa vara en rent kommersiell semester. Den förvirrande frågor om skyldighet och romantik ses av somliga som ett desperat försök att öka choklad försäljningen. Detta har lett till att vissa japaner och västerlänningar att märka White Day ett "Hallmark Holiday" med skuld och social skyldighet att öka försäljningen av presentartiklar.

Under senare år har en ny tradition skapats i Korea kallad svart dag. Det kan jämföras den ironiska amerikanska traditionen av Singles Awareness Day, en semester som bittert hån mot vanliga romantiska traditioner Alla hjärtans dag. Svart dag hålls den 14 april, en månad efter White Day. Traditionellt, de som inte fick något hjärtans or White Day gåvor samlas i restauranger eller på fester att äta nudlar i Black Bean sås.

White Day är en relativt ny semester, men verkar vara ganska populär i hela Japan. En informell undersökning av 13. 000 japanska medborgare föreslagit att cirka 57% köps eller tas emot gåvor för semester. Tre procent, eller cirka 390 tillfrågade sade att de gett eller tagit emot mellan fem och tjugo presenter. Trots belackare tycks semester för att vinna fler fans varje år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.