Vad är Trick ridning?

Trick ridning är en familj av ridning tekniker som utvecklades i den amerikanska västern. Dessa tekniker utvecklades ursprungligen för att tillgodose behoven av att arbeta cowboys, och de har sedan dess utvecklats till stunts utformad mer för prestanda än praktisk. I USA arbetar vilda västern Arts Club för att bevara och fira historia trick ridning och andra västerländska stunts och trick ridning erbjuds på flera ridskolor i Nordamerika.

De flesta knep riding stunts involvera utföra svåra manövrar på en rörlig häst. Till exempel kan riders valv på eller stänga av en häst när den är i rörelse, eller stå på hästryggen. Tillsatt knep ryttare kan spela hopprep med en lasso på baksidan av en rörlig häst, fästen handel med andra cyklister i rörelse, och behålla sina platser medan hästarna utföra kontrollerade stegrar och andra prålig flyttar.

För arbete cowboys, att kunna vara extremt bekvämt runt en häst är kritisk. Cowboys arbetar i nära partnerskap med sina hästar, och de behöver kunna för att hoppa från en rörlig häst, lita på en häst att sluta på en krona, och delta i annan ridning manövrar som inte syns i fritids ridning. Några knep riding stunts används av många som arbetar cowboys än idag, medan andra har blivit mycket showier, skilda från sina verkliga rötter.

Knep ridning resultat kan ofta ses på stora evenemang i den amerikanska västern. Trick ryttare utföra vanligen under Rodeos, ofta rullat in utveckla team övningar som omfattar flera ryttare. Trick ryttare ingår även i många parader i den amerikanska västern, där de visar upp sina hästar och färdigheter för publiken. Förutom att vara hemma i den amerikanska västern, olika former av knep ridning används cirkusar runt om i världen. Bareback akrobater är speciellt vanliga i europeiska cirkusar, arbetar med mycket välutbildade hästar lägga på spektakulära uppträdanden. Vissa hästsport lägger också grunden för trick ridning: Buzkashi och polo, till exempel, båda kräver extrem manövrerbarhet hos ryttare och hästar.

Människor som vill studera knep ridning inleds vanligtvis genom att få en mycket grundlig startförbud i grundläggande ridskolor. För att vara ett trick ryttare, behöver någon att vara djärv, säker och mycket in-kontroll, och det är viktigt att vara bekväm med hästar och olika situationer. När grundläggande ridning kompetens har bemästrat, kan lura ridning uppnås genom en avancerad ridskola eller en handledare som är skickliga på att lura ridning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.